Steve McQueen filmlerini George Floyd'a adadı

Steve McQueen yeni filmlerini George Floyd'a adadı: Siz büyük ağaçsanız biz de baltayız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Yönetmen Steve McQueen, Cannes 2020 etiketiyle gösterilecek yeni filmlerini geçtiğimiz hafta polis tarafından öldürülen George Floyd'a ve Black Lives Matter hareketine adadığını açıkladı. McQueen, yeni projeleri hakkında, “Bu filmleri George Floyd'a, ABD, İngiltere ve başka yerlerde öldürülen, görülen veya görülmeyen diğer tüm siyahlara ithaf ediyorum" dedi.

McQueen'in Mangrove ve Lovers Rock adlı filmlerinin bugün Cannes tarafından belirlenen seçkide yer alacakları açıklanırken, yeni filmlerini George Floyd’a adayan yönetmen, “Siz büyük ağaçsanız biz de küçük baltayız. ’Black lives matter’” dedi.

Deadline’ın haberine göre, Steve McQueen’in yönettiği Mangrove ve Lovers Rock filmleri, Cannes 2020 seçkisinde gösterilecek yapımlar arasında yer alıyor. Bu filmler, beş uzun metrajlı filmin toplandığı Small Axe projesinin içerisindeki iki film. McQueen’in BBC için hazırladığı Small Axe, farklı konulara sahip beş uzun metrajlı filmin bir araya geldiği bir antoloji serisi.

Small Axe’da yer alan her film, 1960'lardan 1980'lerin ortalarına kadar Londra'nın Batı Hint topluluğunda geçen, hayatları yaygın ırkçılık ve ayrımcılığa rağmen kendi iradeleriyle şekillenen farklı bir hikaye anlatıyor. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)