'Aşk Bitti' erişime açıldı

'Aşk Bitti', Gezi'nin yıl dönümünde erişime açıldı: 14 Haziran'a kadar izlenebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmenliğini Mert Kaya’nın yaptığı 'Aşk Bitti' belgeseli, 14 Haziran'a kadar internet üzerinden erişime açıldı.

Belgesel, 2013 Haziran’ında Brezilya’da gerçekleşen eylemleri Gezi eylemleriyle bir arada düşünmeye davet ediyor. Brezilya’nın çeşitli kentlerinde toplu taşıma ücretlerine yapılan zamların ardından Haziran 2013’te patlak veren protestolara, aynı dönemde Türkiye’de yaşanan Gezi eylemlerinin gözünden bakan belgesel, eylemlerin 7. yılında bu dönemi hatırlamaya ve anlamlandırmaya çalışıyor. Brezilya’daki protestolarda dile getirilen “Aşk Bitti! Burası artık Türkiye olacak!” sloganının peşinden giden belgesel, izleyicileri São Paulo sokaklarına, meydanlarına, işgal evlerine; kısacası direnişin belleğinde yer etmiş mekânlara götürüyor ve farklı yaş, toplumsal cinsiyet grupları ve geçmişlerden gelen eylemcilerle tanıştırıyor.

Belgesel prömiyerini 2017 yılında 36. İKSV İstanbul Film Festivali’nde yaptı ve 10. DOCUMENTARIST jürisi tarafından Yeni Yetenek Jüri Ödülü’ne layık görüldü.

Belgeseli buradan izleyebilirsiniz.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)