Uluslararası Göç Filmleri Festivali başlıyor

Uluslararası Göç Filmleri Festivali online olarak gerçekleştirilecek: 14 Haziran’da başlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep’te gerçekleştirilmesi planlanan ancak korona virüsü nedeniyle ertelenen dünyanın en geniş kapsamlı tematik film festivali Uluslararası Göç Filmleri Festivali, Türkiye’nin ev sahipliğinde 14-21 Haziran tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek. 50’den fazla filmin gösterileceği festival; yerli ve yabancı sinemacıları, basın mensuplarını, sivil toplum kuruluşlarından katılımcıları ve akademisyenleri ağırlayacak.

Festival boyunca masterclasslar ve paneller de düzenlenecek. Dünyada ve Türkiye’de son beş yılda önemli festivallerde ödüle layık görülmüş film ve senaryolara toplam 26 bin euro ödül verilecek.

FESTİVAL KAPSAMINDA YENİ SERGİLER VE FESTİVAL KONSERLERİ

Festival kapsamında herkesin ziyaret edebileceği özel içerikli yeni nesil sergiler de hazırlandı. Bir kısmı göç, bir kısmı da dünyanın tarihi yerleri olacak özel sergileri VR gözlüklerle gezebilme imkânı da olacak. Festival konserleri ise sahne konseri gerçekliğinde, Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Göç konusunda duyarlılık gösteren ve bu konuyla ilgili müzikler yapan sanatçıların eserlerine ağırlık verilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)