Online festivalde FIPRESCI ödülü, 'Beni Uydur' filmine gitti

23. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali sona erdi. FIPRESCI ödülü, Beni Uydur filmine gitti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Korona virüsü salgınına karşı alınan önlemler kapsamında online olarak düzenlenen 23. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, kapanış töreni ile sona erdi. 7 Mayısta başlayarak bir hafta süren festivalde, sinemaseverler 31 ülkeden 76 film gösterimi ile buluştu.

'FESTİVAL SADECE FİLMLERLE DEĞİL, İZLEYİCİ İLE DE DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA YAYILDI'

Festivalin kapanış töreninde hayatını kaybeden sanatçılar Dilber Ay, Muhterem Nur ve Yıldız Kenter, anıldı.

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapanış törenini sunan Gülsüm Soydan, törende yaptığı konuşmada, “Aramızdan ayrılan birbirinden değerli sanatçılarımızı anıyorum. Yıldız Kenter’in öğrencisi olmaktan her zaman gurur duydum. Bir haftamızı dünyanın dört bir yanından filmler ve söyleşiler ile geçirdik. Her sene açılış törenlerimizi Devlet Opera ve Bale salonunda kapanış törenini ise sineme salonlarında yapardık. Gel gör ki bu yıl evde kaldık. Uçan Süpürge, 24 yıldır kadının insan haklarını savunan, toplumsal cinsiyet eşitliği konusuna kadın gözüyle bakan, her çalışmayı 81 ile taşımanın mutluluğunu savunan bir kadın örgütü. Bu sene festival, sadece filmlerini gönderen yönetmenler değil, aynı zamanda izleyicisi ile de dünyanın dört bir yanına yayıldı” ifadelerine yer verdi.

FIPRESCI ÖDÜLÜ, BENİ UYDUR FİLMİNE VERİLDİ.

Törende, festivalin 109 ülkeye ve 315 bin görüntülemeye ulaştığı kaydedildi. Bu yıl ilk kez Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (Fipresci) tarafından da bir filme ödül verildi. Bu kapsamda Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Genel Sekreteri Klaus Eder başta olmak üzere FIPRESCI jürisi, online canlı yayına bağlanarak ödül sahibi filmi açıkladı. FIPRESCI ödülü, yönetmenliğini Rachel Maclean'ın üstlendiği Beni Uydur filmine verildi.

FIPRESCI Genel Sekreteri Klaus Eder, törende yaptığı konuşmada, “Bu şartlar altında bu organizasyonun gerçekleştirilmesi önemliydi. Bu festival devamlılığı sağlar. Bu bizim için çok önemli” diye konuştu.