Venedik Film Festivali online olmayacak

Venedik Film Festivali’nin online düzenlenmesinin söz konusu olmadığı açıklandı: Bazı konularda teknolojiden yararlanılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venedik Film Festivali sözcüsü, 2-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 77. Venedik Film Festivali’nin yerini online bir festivalin almasının söz konusu olmadığını belirtti. Festivalde, bazı girişimler için teknolojilerden faydalanılacağı, ancak henüz bu konuda da resmi bir karara varılmadığı açıklandı.

Korona virüsü salgını birçok film festivalinin ertelenmesine ya da doğrudan iptal edilmesine yol açtı. Bu dönemde festivallerin, faaliyetlerini sürdürmek için başvurduğu yollardan biri de dijital dünyanın imkanlarından yararlanmak oldu. SXSW Film Festivali, Amazon iş birliğinde festivali online olarak gerçekleştirmeye hazırlanırken, Tribeca Film Festivali’nin programında yer alan bazı filmlerin de basın mensupları ve sektör profesyonelleri tarafından online olarak izlenebileceği açıklandı.

Toronto Film Festivali direktörleri Cameron Bailey ve Joana Vicente, geçtiğimiz hafta yaptıkları bir açıklamada bu yılki festival için hem fiziki hem de dijital inovasyonlar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Ancak Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera'nın geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda festivali online olarak düzenlenmeyi düşünmediklerini söylemesinin ardından bugün de festival sözcüsü Variety’e yaptığı açıklamada bu yılki festivalin yerini online bir festivalin almasının söz konusu olmadığını belirtti.

2020 Tribeca Film Festivali online olarak düzenlenecek2020 Tribeca Film Festivali online olarak düzenlenecek