Sinema Destekleme Kurulu’ndan Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmine destek

Sinema Destekleme Kurulu Kararı açıklandı: En büyük destek, Nuri Bilgi Ceylan’ın filmine verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl destelenecek filmlerin belirlendiği 2020-2 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararı‘nı açıkladı. Bu doğrultuda toplam 30 projeye 23 milyon 175 bin lira destek verilecek.

2020-2 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararı’yla en büyük destek, Nuri Bilge Ceylan‘ın yeni filmi Kuru Otlar Üstüne‘ye verildi. Ceylan’ın yeni filmine Kültür Bakanlığı’ndan 2 milyon lira destek geldi.

ÖZCAN ALPER VE REHA ERDEM'E DESTEK 

Türkiye sinemasının bir diğer ismi Reha Erdem'in yeni filmi Neandria da 1 milyon 350 bin lira ile desteklendi. Sonbahar, Gelecek Uzun Sürer ve Rüzgarın Hatıraları filmleriyle tanınan Özcan Alper'in Berkay Ateş ve Sibel Kekilli’li yeni filmi Karanlık Gece ise 900 bin lira destek aldı.

30 PROJEYE 23 MİLYON 175 BİN LİRA DESTEK

İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım, Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım, Çekim Sonrası ile Ortak Yapım türündeki 257 proje sinema sektör temsilcilerinden oluşan sekiz kişilik destekleme kurulunca değerlendirildi. Destekleme Kurulunca yapılan değerlendirme toplantısında; dokuz İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım projesine 6 milyon 250 bin lira, on altı Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım projesine 15 milyon 650 bin lira, dört Çekim Sonrası projesine 775 bin lira ve bir Ortak Yapım projesine de 500 bin lira destek sağlandı.

Desteklenen Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım Projeleri şöyle:

.

Etiketler sinema NBC destek