David Fincher, Birleşik Krallık’taki sinema öğrencileri için online ders düzenledi

David Fincher sinema öğrencileri için online ders düzenledi: Yeni filmi hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Krallık’taki Ulusal Film ve Televizyon Okulu’nun rektörü Jon Wardle, dün Twitter’da yaptığı paylaşımla Se7en, Fight Club gibi filmleriyle tanınan David Fincher’ın Zoom üzerinden online bir masterclass düzenlediğini ve böylece karantina nedeniyle okullardan uzak kalan 450 sinema öğrencisine sinema üzerine bir ders verdiğini açıkladı. Online dersi Zoom üzerinden gerçekleştiren Fincher’ın ders sırasında hem kariyeri hem de korona virüsü salgınından önce çekimlerini tamamladığı yeni filmi Mank hakkında konuştuğu belirtiliyor.

Birleşik Krallık’taki Ulusal Sinema ve Televizyon Okulu’nun bugüne kadar sinema dünyasına kazandırdığı isimler arasında Lynne Ramsay, Roger Deakins, David Yates gibi sinemacılar yer alıyor.

Karantinadan sonra Citizen Kane’in senaristlerinden Herman Makiewicz’in hayatını anlatan filmi Mank’in post-prodüksiyon süreciyle meşgul olması beklenen Fincher, aynı zamanda Netflix’in animasyon dizisi Love, Death & Robots’un 2. sezonu için de Tim Miller ile birlikte çalışmaya devam ediyor.