Pera Film, korona virüsü nedeniyle özel bir kısa film seçkisi hazırladı

Pera Film özel kısa film seçkisini internet üzerinden erişime açtı: 7 kısa film yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pera Müzesi Film Programları, yeni film programını internet üzerinden gösterime sundu. Pera Film, korona virüsü nedeniyle internet üzerinden erişilebilen özel bir kısa film seçkisi hazırladı. “Evde Tek Başına” isimli programdaki kısa filmlere, 30 Nisan’a kadar Pera Müzesi’nin internet sitesinden ulaşılabilecek.

PERA FİLM’DEN ONLINE KISA FİLM SEÇKİSİ: EVDE TEK BAŞINA

OH WILLY…

Emma de Swaef ve Marc James Roels ikilisinin yönettiği animasyon türündeki Oh Willy…, annesinin ölümü üzerine ormana kaçan Willy’nin hikâyesini konu alıyor.

ÜST- OVER

2015 yılında Palm Springs Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan, Jörn Threlfall’ın yönettiği Üst- Over, ters kronoloji kullanan anlatımıyla, sessiz sakin bir banliyöde yaşanan garip olayları derinlemesine inceliyor.

BALIK HAVUZU

Ezgi Kaplan’ın yönettiği, Esme Madra, Nazlı Bulum, Efe Tunçer, Nadir Sönmez, Ulaş Tuna Astepe’nin oyuncu kadrosunda yer aldığı Balık Havuzu, bir grup arkadaşın, aralarından birinin şehirden uzaktaki yazlık evine tatile gitmesini ve eve ulaştıklarında beklenmedik bir misafirle karşı karşıya kalmaları sonucunda yaşanan olayları konu alıyor.

MERKÜR

Ödüllü animasyon kısa filmi Merkür, Melis Balcı ve Ege Okal ikilisinin imzasını taşıyor. Alexander Christie-Miller, Ekmel Ertan, Ege Okal, Lara Ögel, Damla Pehlevan, bu kısa filmin seslendirme kadrosunda yer alıyor.

HOŞGELDİN LENİN

Hoşgeldin Lenin, 1991’de SSCB’nin dağılması ile birlikte atılan heykellerden biri olduğu düşünülen, yaklaşık iki sene boyunca Karadeniz’de yolculuk etmiş ve sonunda belediye binasındaki tozlu depoda korunma altına alınmış Lenin heykelinin hikâyesini anlatıyor.

CARLOTTA’NIN YÜZÜ

Yüz körü olmanın ne demek olduğuna değinirken, bundan muzdarip genç bir kadının sanat aracılığıyla kendi kurtuluşunu resmetmesine odaklanan Carlotta’nın Yüzü, Carlotta’nın sanatı bir yaşam biçimi olarak benimsemesine ışık tutuyor.

ATIL, AKINTI

Alex Moy’un yönettiği bu kısa film, bir kişisel gelişim hikayesi.