Christopher Nolan: Kriz geçtiğinde gülme ihtiyacı her zamankinden daha güçlü olacak

Christopher Nolan, zorlu bir dönemden geçen sinema salonları hakkında bir yazı kaleme aldı: İşim, izleyiciler ve sinemada çalışan işçiler olmadan tamamlanamaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Yönetmen Christopher Nolan, The Washington Post‘a korona virüsü salgını nedeniyle zorlu bir dönemden geçen sinema salonlarının önemi hakkında bir yazı kaleme aldı. Nolan yazısında, film endüstrisi çalışanları da dahil olmak üzere, hükûmete, stüdyolara ve izleyicilere, sinema salonlarına destek olmak ve yardım etmek konusunda çağrıda bulundu.

‘FİLM İŞİ HERKES HAKKINDA’

Bir yapımcı ve yönetmen olarak yaptığı işin izleyiciler ve sinemada çalışan işçiler olmadan asla tamamlanamayacağını belirlen Nolan, “Film işi herkes hakkında: yiyecek-içecek standında çalışanlar, ekipmanı yöneten, bilet alan, film rezervasyonu yapan, yerel sinemalarda reklam satan ve banyo temizleyen insanlar… Kongre, etkilenen her türlü işletmenin yardım başvurusunu değerlendirirken; umarım sinema salonlarını da, birçok kişiye işveren ve herkes için eğlence sağlayan sosyal yaşamın hayati bir parçası olarak görüyordur. Sinema çalışanlarının hükûmetten ihtiyaç duyduğu yardıma ek olarak, sinema derneklerinin, stüdyolardan stratejik ve ileri görüşlü bir ortaklığa ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Nolan, salgının kontrol altına alındığı ve herkesin sokağa çıktığı dönemde insanların sinema salonlarına gitmeye istekli olacağını da belirterek, “Bu kriz geçtiğinde, kolektif bir katılım ihtiyacı, birlikte yaşama, sevme, gülme ve ağlama ihtiyacı her zamankinden daha güçlü olacak” dedi.