Oscar Ödül Töreni, bugüne kadar en az izlenen ödül töreni oldu

1917 yerine Parazit büyük ödüle uzandı: 92. Oscar Ödül Töreni, en az izlenen ödül töreni oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz yıl tartışma yaratan tweetleri gündeme taşındıktan sonra Kevin Hart ile yollarını ayıran Akademi, sürpriz bir karara imza atarak 30 yıl sonra ilk kez Oscar Ödül Töreni‘ni sunucusuz olarak gerçekleştirmeye karar verdi. Törenin ABD’deki reytinglerinin bir önceki yıla göre artış göstermesi sunucusuz bir tören fikrinin izleyici tarafından da kabul gördüğünü düşündürmüştü. Oscar Ödül Töreni bu yıl da sunucusuz olarak gerçekleştirildi. Ancak, 92. Akademi Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu ödül töreni, bugüne kadar ABD’de en az izlenen ödül töreni oldu.

Bu yıl ABC kanalında yayınlanan ödül töreni, 23.6 milyon kişi tarafından canlı olarak izlendi. Bu rakam geçtiğimiz yılın (29.6 milyon) çok altında kalırken, bugüne kadar en az izlenen tören olan 2018’in (26.5 milyon) de altında kalarak bugüne kadar en az izlenen Oscar Ödül Töreni oldu.

Bu yıl her ne kadar oyunculuk kategorilerinde kazananlar büyük ölçüde belli olsa da, En İyi Film konusunda en az üç filmin iddiasının olduğu bir yarış söz konusuydu. Gecenin sonunda pek çok kişi tarafından favori olarak gösterilen 1917 yerine Parazit büyük ödüle uzanan film oldu. Ancak En İyi Film Oscarı’nı kimin kazanacağı görmek için oluşan heyecan da bu yılki ödül törenini kurtarmaya yetmedi.