Almodóvar sinemasında bir ilk: İngilizce film çekecek

Pedro Almodóvar biri kısa biri uzun iki film çekecek. Her iki filmin dili de İngilizce olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanyalı yönetmen Pedro Almodóvar, önümüzdeki aylarda biri kısa biri de uzun metraj olan iki film çekmeyi planladığını açıkladı. Almodóvar,  ilk olarak Tilda Swinton’ın başrolünü üstleneceği “The Human Voice” adlı kısa film için kamera arkasına geçecek. Yönetmen, aynı zamanda ABD’li yazar Lucia Berlin’in A Manual for Cleaning Women kitabını da sinemaya uyarlayacak. Almodóvar sinemasında bir ilk olarak her iki filmin dili de İngilizce olacak.

Indiwire'ın haberine göre, Almodóvar 2020 yılı bitmeden film çekimlerine başlamayı planladığını, iki oyuncuyla anlaştığını söylerken bu iki oyuncunun kimler olduğunu açıklamadı.

Kısa metrajlı olacak "The Human Voice" Jean Cocteau‘nun tek perdelik İnsan Sesi (La Voix humaine) adlı oyununun uyarlaması olacak. Oyun, sevdiği erkekle son kez telefonda konuşan ve onu terk etmemesi için ikna etmeye çalışan bir kadının hikayesini anlatıyor. Filmin çekimlerine Nisan ayında Madrid’de başlanacak. 15 dakika olacak filmin dili İngilizce olacak. Bu Almodóvar’ın İspanyolca dışında çekeceği ilk film olacak.

Almodóvar, bu kısa filmin ardından İngilizce ilk uzun metrajlı filmini çekecek. Film, 2004 yılında hayatını kaybeden yazar Lucia Berlin’in A Manual for Cleaning Women isimli kısa öykülerini uyarlayacak.