İran Film Günleri başlıyor

İran Film Günleri 17 Ocak’ta başlıyor. Ücretsiz olacak gösterimlerde 9 film yer alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 17-19 Ocak tarihlerinde Beyoğlu Akademi’de İran Film Günleri etkinliği olacak. 9 filmin gösterileceği etkinlik, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşeliği ile Beyoğlu Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Seçkide son dönemin ödüllü ve İran’da gündem olmuş filmler yer alıyor. Etkinlikte filmler ücretsiz gösterilecek. Programda Rıza Mirkerimi’nin Bugün, Behruz Afkhami’nin Azerşahduht, Perviz ve Diğerleri, Kemal Tebrizi’nin Hayalin Tatlı Tadı, İbrahim Hatemikia’nin Koruma, Hasan Barzide’nin Mezar Şerif, Abolhassan Davoodi’nin Deli Yüz, Narges Abyar’ın Künye 143, Kiyumers Pur Ahmed’in Ayakkabılarım Nerede?, Davud Bidel’in Bir Zamanlar Aşk ve İhanet filmleri izleyicilerle buluşacak.

İRAN SİNEMASI PANELİ 

İran Film Günleri kapsamında 18 Ocak’ta İran sineması üstüne bir panel de düzenlenecek. İran’dan gelen yönetmen Abolhassan Davoodi, ve yönetmen Faysal Soysal’ın konuşmacı olacağı panelin moderatörlüğünü çevirmen ve yönetmen Farhad Eivazi yapacak.

Filmler Beyoğlu Belediyesi’nin İmam Adnan Sokak’taki kültür merkezi olan Beyoğlu Akademi’de ücretsiz olarak yapılacak. (HABER MERKEZİ)

Etiketler film sinema İran