Berlin'de jüri başkanı Jeremy Irons

70. Berlin Film Festivali’nin jüri başkanı Jeremy Irons oldu. Festival, 20 Şubat'ta başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 20 Şubat-1 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan 70. Berlin Film Festivali’nin jüri başkanı oyuncu Jeremy Irons olacak.

Venedik ve Cannes ile beraber Avrupa‘nın önde gelen film festivallerinden biri olan Berlin Film Festivali, bu yıl 20 Şubat-1 Mart tarihleri arasında 70’inci kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Festivalin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 70. Berlin Film Festivali’nin jüri başkanlığını “Swann in Love”, “Reversal of Fortune”, “The Mission”, “Dead Ringers” filmleriyle tanınan, son olaraksa “Watchmen” dizisinde izleyicilerin karşısına çıkan usta oyuncu Jeremy Irons üstlenecek.

'JÜRİ BAŞKANI OLMAK BÜYÜK KEYİF'

Daha önce “Margin Call” ve “Night Train to Lisbon” filmleriyle festivale konuk olan Jeremy Irons, 70. Berlin Film Festivali’nin jüri başkanlığını üstlenecek olmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Bu kadar uzun zamandır hayran olduğum ve her zaman katılmaktan keyif aldığım bir festival olan Berlinale’de uluslararası jüri başkanı rolünü üstlenmek benim için büyük zevk. Festival için Berlin’de olmak bana sadece o büyük şehri hatırlatmakla kalmayıp aynı zamanda festival tarafından seçilen bu yılki filmleri izleme ve ardından da diğer jüri üyeleriyle kendi düşüncelerimi tartışma fırsatı sunacak.”

Festivalin geçtiğimiz yıl göreve gelen yeni direktörü Carlo Chatria, Jeremy Irons için “Kendine özgü tarzı ile Jeremy Irons, sinema yolculuğum boyunca bana eşlik eden bazı ikonik karakterlere hayat verdi ve insanların karmaşıklığını anlamamı sağladı. Yeteneğiyle birlikte hem sanatçı hem de vatandaş olarak aldığı kararlardan dolayı Jeremy Irons’ı, Berlinale’nin 70’inci yılı için jüri başkanı olarak ağırlamaktan gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Jeremy Irons’ın başkanlık yaptığı jüri, diğer ödüllerle birlikte en iyi filme verilen Altın Ayı ödülünün kazananını belirleyecek.

Festivalde ayrıca sessiz sinema döneminin önemli isimlerinden biri olan, “en iyi yönetmen” dalında beş kez Oscar’a aday gösterilen King Vidor’un yönettiği filmlerden oluşan bir retrospektif de düzenlenecek.

(HABER MERKEZİ)