8. Zeugma Film Festivali başladı

Zeugma Film Festivali “Sinema bir şenliktir” temasıyla başladı. Festival 24 Kasım'a kadar sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırkayak Kültür tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Zeugma Film Festivali 19 Kasım açılış gecesi olmak üzere 20-24 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Uluslararası Zeugma Film Festivali, bu yıl da Orta Doğu'dan Avrupa'ya dünya sinemasının ve Türkiye sinemasının filmlerini Gaziantep’te izleyicilerle buluşturacak.

8. Zeugma Film Festivalinin bu yılki teması “Sinema Bir Şenliktir”. Gaziantep’te sinema kültürünün yerleşmesine katkıda bulunmak, sinemanın bir sanat olarak yaygınlaşmasına ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen festival birlikte yaşamı savunuyor ve sinema şenliğinin kapılarını tüm gücüyle herkese açıyor.

Festivalde geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da, “Birlikte Yaşam” teması kapsamındaki filmler Arapça ve Türkçe altyazılı olarak gösterilecek. Festival kapsamında Birlikte Yaşam Filmleri, Kadın Filmleri, Dünya Sineması, Mavi Balon Çocuk Filmleri Seçkisi, Belgesel Filmler ve Hisar Kısa film Seçkisi olmak üzere 6 seçki bulunuyor.

Festival açılışı 19 Kasım Salı akşamı saat 19.00 da festivalin yapılacağı Gaziantep Forum Cinemaximum’da, Emin Alper’in son filmi Kız Kardeşler ile yapılacak.