Engelsiz Filmler Festivali Engelsiz Yarışma Ödülleri sahiplerini buldu

Engelsiz Filmler Festivali’nin Engelsiz Yarışma Ödülleri sahiplerini buldu. En iyi film ödülü "Anons" filminin oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl yedinci kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin Engelsiz Yarışma bölümünde yarışan filmlerin ödülleri, 19 Ekim Cumartesi günü Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşen Ödül Töreni’nde sahiplerini buldu. Sunuculuğunu sinema yazarı Melikşah Altuntaş’ın yaptığı Ödül Töreni’ne Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Saad Bokhari, Hollanda Büyükelçisi Yardımcısı Erik Weststrate, Festival destekçileri, Festival sponsorları ve programda yer alan filmlerin konuklarının yanı sıra birçok davetli isim ile birlikte basın mensubu katıldı.

Engelsiz Yarışma’nın jüri üyeleri yapımcı Yonca Ertürk, film eleştirmeni ve senarist Burak Göral ve sanat yönetmeni Natali Yeres ile birlikte Festivalin seyircilerinin belirlediği Engelsiz Yarışma Ödülleri sahiplerini buldu.

'EN İYİ SENARYO: SİBEL'

Törende Engelsiz Yarışma Ödülü’nün En İyi Senaryo'sunu, yönetmenliğini Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin yaptığı, senaristliğini ise Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti ile birlikte Ramata Sy’ın üstlendiği Sibel filmi oldu.

'EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ: MAHMUT FAZIL COŞKUN'

Festival'de En İyi Yönetmen Ödülü “Anons” filmiyle Mahmut Fazıl Coşkun’un oldu. En İyi Yönetmen Ödülünü açıklayan Bokhari, ödülü filmin idari yapımcısı Sinan Yusufoğlu’na teslim etti. Engelsiz Yarışma Ödülleri’nden En İyi Film Ödülü'nün sahibi de yine yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun’un üstlendiği “Anons“ filminin oldu.

SEYİRCİ ÖZEL ÖDÜLÜ SİBEL FİLMİNİN OLDU

Törende Engelsiz Yarışma'nın Seyirci Özel Ödülü sahibi ise 723 izleyici oyu ile, yönetmenliğini Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin yaptığı Sibel filmi oldu.

Engelsiz Filmler Festivali, Ankara’daki 20 Ekim Pazar günü Goethe-Institut Ankara ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde film konuklarının katılımıyla izleyicilerle buluşmaya devam edecek.