Engelsiz Filmler Festivali Eskişehir'de

Engelsiz Filmler Festivali 11-13 Ekim tarihleri arasında Eskişehir'de: Programda Engelsiz Yarışma, Ayrıksı Otu, Be-İn!, Bizim İçin, Bizsiz Asla! ve Kim Demiş? seçkilerinin yanında Rehber Köpekler seçkisinde yer alan Yavru Seçimi ve Badi filmleri yer alıyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl yedinci kez düzenlenen ve 7-9 Ekim'de İstanbul'da izleyicilerle buluşan Engelsiz Filmler Festivali 11-13 Ekim tarihleri arasında ikinci durağı Eskişehir’de gerçekleşecek. Festival, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde izleyicileri ağırlayacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Eskişehir’de sinemaseverlerle buluşan Festival her yıl olduğu gibi bu yıl da programında yer alan film ve yan etkinliklerini görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunacak. Festival’in Eskişehir programında; Engelsiz Yarışma, Ayrıksı Otu, Be-İn!, Bizim İçin, Bizsiz Asla! ve Kim Demiş? seçkilerinin yanı sıra Rehber Köpekler seçkisinde yer alan Yavru Seçimi ve Badi filmleri yer alıyor.

Engelsiz Yarışma bölümünde yer alan Saf filminin yönetmeni Ali Vatansever, Anons filminin idari yapımcısı Sinan Yusufoğlu ve Güvercin filminin yönetmeni Banu Sıvacı filmlerinin Eskişehir’deki gösterimlerinin ardından seyircilerin sorularını yanıtlayacak. Söyleşilere işaret dili çevirmeni de eşlik edecek.

Festivalin Eskişehir programında, otizmli çocuk ve gençlerin film izleyebilmelerine imkân sağlayan “Otizm Dostu Gösterim”de Japon animasyonunun başarılı yönetmeni Mamoru Hosoda’nın "Küçük Kardeşim Mirai" adlı filmi seyircilerle buluşacak. Bunun yanında 9-12 yaş arasındaki işitme engelli izleyicileri canlandırma (animasyon) sanatıyla buluşturan Canlandırma Atölyesi’nde çocuklar, kendi yarattıkları karakterler ve öykülerle film denemeleri yapacaklar. Çocukların tamamen kendilerine ait bir dünyayı ortaya çıkarmalarını ve kendilerini canlandırma sanatı ile ifade etmelerini sağlayacak atölye, canlandırma sanatçısı Deniz Öcal tarafından Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

Engelsiz Filmler Festivali, Eskişehir'in ardından 16-20 Ekim tarihleri arasında Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da katılımcıları ağırlayacak.

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için www.engelsizfestival.com