İşçi Filmleri Festivali, Öykü Arin'in 'direnin' mesajı ile açıldı

14.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Antalya ayağı, Öykü Arin’in “ben direndim, siz de direnin” çağrısıyla Antalya’da başladı. DİSK Akdeniz Bölge Temsilciliği, KESK Antalya Şubeler Platformu, Antalya Tabip Odası ve Antalya Halkevi tarafından düzenlenen festivalin galası, AKM Aspendos Salonu’nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

Özay Göztepe

ANTALYA - 14 yıldır düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Antalya galası, Arkadaş Z. Özger’in dizeleri olan “perdeyi aç sesin sarsın dünyayı” temasıyla 7 Ekim’de yapıldı. Öykü Arin’nin video-mesajıyla açılan galada, Öykü Arin’in annesi Eylem Şen Yazıcı’ya ve Antalya’da çevre mücadelesine katkılarından dolayı Av.Münip Ermiş, Av.Mustafa Şahin ve Av.Tuncay Koç’a plaket verildi.

Verilen plaketten sonra bir konuşma yapan ve aynı zamanda belgesel sinemacı olan Eylem Şen Yazıcı, “aslında yıllardır kızım için mücadele etmişim” diyerek, Öykü Arin için düzenlenen kampanyanın kısa sürede yoğun bir destek görmesini, daha önce içinde yer aldığı dayanışma kampanyaları ve mücadeleler sayesinde olduğunu belirtti. Öykü Arin’in sıkı direndiğini söyeyen Eylem Şen Yazıcı, konuşmasını Ahmed Arif’in dizelerine atıfla “nerede olursanız olun, içeride, dışarıda; direnin” diyerek tamamladı.

Doğa mücadelelerine yaptıkları katkılardan dolayı avukatlara verilen plaketlerin ardından, Antalya Halkevi Kadın Korosu ve Grup Promete, birer müzik dinletisi gerçekleştirdi. Dinletilerin ardından gala, Afganistanbul filminin gösterimiyle sona erdi.