Apocalypse Now yeniden vizyonda

Coppola'nın 'kült' filmi Apocalypse Now yeni versiyonuyla vizyonda: Gösterimler yarın.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Francis Ford Coppola'nın 1979'da vizyona giren filmi Apocalypse Now'ın restore edilmiş ve yönetmen tarafından yeniden kurgulanmış Final Cut versiyonu yarın Başka Çarşamba kapsamında bazı sinemalarda tekrar vizyona giriyor.

"Apocalypse Now: Final Cut" ilk olarak Nisan ayında Tribeca Film Festivali’nde gösterildi. Filmin bu versiyonu, Coppola tarafından hazırlanan üçüncü versiyon olma özelliğinin yanı sıra, yönetmene göre filmin izlenmesi gereken nihai versiyonu özelliği taşıyor.

Coppola kısa bir süre önce Rolling Stone’a verdiği röportajda “Her zaman ilk versiyonun çok kısaltıldığını düşündüm -çok kısa değil, çok kısaltılmış-, diğer versiyonda ise belki de kesilen her şeyi geri koymamalıydık. Film içinde geçen bir temaya hizmet eder ve Redux’un filmin temasını benim istediğim gibi yansıtmadığını düşünüyorum. Hâlihazırda restorasyonlar ve düzeltmeler olduğu için ikinci versiyon (Redux) üzerinde çalışmaya başladık. Niyetim yeni bir versiyon ortaya çıkarmak değildi… ama ilkinden daha uzun, ikincisindense daha kısa olan Final Cut’ın mükemmel bir karışım olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Görüntü yönetmenliğini Vittorio Storaro’nun yaptığı filmde Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Dennis Hopper, Laurence Fishburne, Harrison Ford gibi rol alıyor.

Apocalypse Now: Final Cut’ın Başka Çarşamba seans ve salon bilgileri:

Altunizade Capitol Spectrum – 21:30

Beyoğlu Sineması – 21:00

Boğaziçi Üniversitesi SineBU – 18:30

Caddebostan C.Maximum (CKM Budak) CGV Arthouse Salonu – 19:30

Etiler Akmerkez Cinema Pink – 21:00

Kadıköy Sineması – 21:00

Nişantaşı C.Maximum (City’s) CGV Arthouse Salonu – 18:00

Ankara Büyülü Fener Kızılay – 19:30

İzmir Karaca Sineması – 20:00 (Kaynak: Filmloverss)