Avustralya Türk Film Festivali başladı

Avustralya Türk Film Festivali 3. kez düzenleniyor. Festivalde 9 film gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Avustralya Türk Film Festivali başladı. Gala gecesine çok sayıda siyasetçi, konsolos ve konuk katıldı.

Bu yılki festival, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden yapımcı/yönetmen Şevket Ersin Çakır ve yine geçtiğimiz yıllarda vefat eden sinema eleştirmeni ve yazar Veysel Atayman'a adandı.

SidneyPalace Norton sinemalarında yapılan gala gecesinde Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ, Ege Kökenli'nin başrollerini paylaştığı Aykut Enişte filmi gösterildi. Avustralya Türk Dostluk Derneği'nin organize ettiği festival kapsamında iki hafta boyunca Sidney ve Melbourne'de toplam 3 sinema, 5 salonda 9 film gösterilecek.

'TURİST ÖMER UZAY YOLUNDA' GÖSTERİLECEK

Yunus Emre Enstitüsü , Türkiye Cumhuriyeti Sidney Başkonsolosluğu ve Sinemalar Genel Müdürlüğü katkıları ile hayata geçen festivalde, yine bir başka destekçi Beşiktaş Kültür Merkezi'nin son dönem popüler filmlerinin yanı sıra, sanatsal ağırlığı olan filmlere de yer veriliyor. Yine Uzay Yolu serisi sinema filminin 40'ıncı yılı kutlamalarına, festival komitesi Turist Ömer Uzay Yolunda filmini gösterime sokarak katılıyor.

Sydney Başkonsolosu Karalar, yaptığı açıklamada, "Amacımız daha fazla Avusturyalıya hem ülkemizi hem de ülkemizin film sektörünü tanıtmak" dedi. Oyuncu Esra Bilgiç ise "Burada çok güzel bir amaç için birlikteyiz, burada çok güzel filmler izlenecek, çok güzel organizasyonlar yapılacak ve bir çok etkinlik gerçekleştireceğiz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)