Ayvalık Film Festivali başlıyor

Ayvalık Film Festivali 4 Ekim'de başlıyor. Programın tamamı 16 Eylül’de açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2013 yılından beri yerli ve uluslararası yapımların gösterimi için mekân ve imkân sağlayan Başka Sinema altıncı yılında, Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin ikincisini 4-9 Ekim'de düzenliyor. Festivalde film gösterimlerinin ardından film ekipleriyle soru-cevap seansları, söyleşiler, çocuklar ve gençler için atölyeler, konserler yapılacak.

Festivalin direktörü Azize Tan, "Geçen yıl festivalin gördüğü büyük ilgi, hem sinema ortamının hem de seyircilerin büyük coşkusu bu yıl için daha şevkle çalışmamızı sağladı. Bölgede kalıcı olduğumuzu göstermek için bu yıl ağustos ayında açıkhavada film gösterimleri düzenledik ve yaklaşık 2500 izleyiciyi ağırladık. Ekim ayı artık Ayvalık’ta film festivaliyle anılıyor. Yerli ve yabancı pek çok konuğu festival boyunca Ayvalık’ta ağırlayacağız. Bu yıldan itibaren bu bölümü geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden gazeteci ve sinema eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan anısına düzenliyoruz. Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Fonu’nun da bu vesileyle daha çok duyulur olacağını umuyoruz" dedi.

Programda kırkı aşkın film yer alıyor. Çoğu Türkiye’de henüz gösterime girmemiş bu filmlerin yönetmenleri, oyuncuları ve ekiplerinin büyük bölümü festival için Ayvalık’a gelip izleyicilerle buluşacak. Danışmanlığını geçtiğimiz yıl olduğu gibi Fatih Özgüven üstlendiği festivalin afişinde ise Ayvalık’a has bir midye türü olan Kidonya yer alıyor.

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali filmleri ve etkinlikleri beş farklı mekânda izleyicilerle buluşacak. Bu mekânlar; festival için sinema olarak düzenlenen ve panel ve söyleşilere de ev sahipliği yapacak Ma’adra Binası, Ayvalık’ın tek bağımsız sinema salonu Vural Sineması, Ayvalık’ta pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Sanat Fabrikası, mO Mimarlık Ofisi binası ve Belediye Amfitiyatrosu. Festival süresince ayrıca her akşam Ayvalık ve Cunda’nın çeşitli mahallelerinde açıkhavada kurulacak seyyar sahnede ücretsiz film gösterimleri de yapılacak. Gösterimler Armutçuk Düğün Alanı, Eski Köylü Pazarı, Yenimahalle Düğün Alanı, Nüfus Müdürlüğü Otoparkı (Eski Kız Meslek Lisesi) ve Cunda Pazar Meydanı’nda düzenlenecek.