56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne başvurular başladı

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne başvurular başladı: 16 Eylül'de sona erecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 26 Ekim - 1 Kasım tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne başvurular başladı. Uzun, kısa ve belgesel film kategorilerinde yapılacak yarışma, 2019 Türkiye yapımı tüm filmlere açık olacak ve başvurular 16 Eylül’de sona erecek.

Antalya Film Forum bu yıl yeni projelerin hayata geçmesi için destek platformu olmayı sürdürürken Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinema sektörüne bu yıl toplamda 1 milyon 357 bin 500 TL değerinde destek sağlayacak.

ULUSAL YARIŞMALAR GERİ DÖNÜYOR

İki yıl önce kaldırılan Ulusal Yarışma da festivale geri dönüyor. Ulusal Yarışmalar, uzun metraj, kısa film ve belgesel film kategorilerinde yapılacak.

KADIN SİNEMACILARA CAHİDE SONKU ÖDÜLÜ

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Türkiye sinemasındaki kadın temsiliyeti ve görünürlüğüne dikkat çekmek amacıyla bu yıl başlattığı Cahide Sonku Ödülü, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’ndaki filmlerden birinde, kamera arkası ya da önünde çalışmış kadın sinemacılardan birine verilecek. 50 bin TL destekli bu ödül, Cahide Sonku anısına sunulacak.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslarası Uzun Metraj Film Yarışması'nda En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında 100 bin TL’ye yakın para ödülü desteği sunulurken, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında da Altın Portakal heykelleri sahiplerini bulacak.

ANTALYA FİLM FORUM FON PLATFORMU OLMAYA DEVAM EDECEK

Genç ve bağımsız sinemacıları yönetmen, yapımcı ve senaristleri uluslararası film profesyonelleriyle buluşturan Antalya Film Forum, Kurmaca Pitching, Kurmaca Work in Progress, Belgesel Work in Progress başlıklarının yanı sıra, Antalya’yı bir film platosuna dönüştürmeyi amaçlayan Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu için de başvuruları bekleyen Antalya Film Forum’da projeler, toplamda 450 bin TL para ödülüyle desteklenecek. Antalya Film Forum’a başvurular 6 Eylül’e dek sürerken, seçilecek projeler ise 24 Eylül 2019 tarihinde açıklanacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde düzenlenen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin İdari Direktörlüğünü Cansel Çevikol Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum’un direktörlüğünü ise Olena Yershova Yıldız yürütecek.

Başvurular ve ayrıntılı bilgi için: antalyaff.com/tr