Engelsiz Filmler Festivali düzenleniyor

Engelsiz Filmler Festivali 7. kez düzenleniyor. Festival 3 şehirde sinemaseverleri ağırlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak olan Engelsiz Filmler Festivali, Türkiye ve dünya sinemasından 48 filmi görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak sunacak. Festivaldeki tüm filmler göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için işaret dili ve ayrıntılı alt yazıyla erişilebilir mekanlarda gösterilecek.

Sanata erişimin lütuf değil hak olduğunu vurgulayan festival, 7-9 Ekim tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu'nda, 11-13 Ekim'de Eskişehir'deki Yunus Emre Kültür Merkezi'nde ve 16-20 Ekim'de ise Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara'da gerçekleştirilecek.

Bu seneki program başlıkları arasında derlemelerden; "Engelsiz Yarışma", "Dünyadan", "Çocuklar İçin" "Uzun Lafın Kısası" yer alıyor. Aynı zamanda festival bu sene Ayrıksı Otu, Rehber Köpekler, Bizim İçin, Bizsiz Asla! ve Kim Demiş? adlı başlıkları da sinemaseverlerle buluşturacak. "Be In! Erişilebilir Festivaller Ağı"nın hazırladığı "Be In!" başlıklı ortak kısa film seçkisi de festival programında bulunuyor.

Etkinlikte film ekipleriyle söyleşiler, 9-12 yaş çocuklar için Canlandırma Atölyesi, otizm spektrum bozukluğu bulunan çocuk ve gençler için Otizm Dostu Gösterim, Sanal Gerçeklik Deneyimi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yapılacak paneller yer alıyor. (İSTANBUL/AA)