Bruce Lee’nin kızından Tarantino'ya 'ırkçılık' suçlaması

Kung-fu filmlerinin efsanevi oyuncusu Bruce Lee'nin kızı Shannon Lee, yeni filminde babasını da canlandıran bir karaktere yer veren yönetmen Quentin Tarantino'yu 'ırkçı ve dışlayıcı bir tutum sergilediğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bruce Lee’nin kızı Shannon Lee, Quentin Tarantino’nun yeni filmine tepki gösterdi. Tarantino'nun yeni filminde Bruce Lee de canlandırılıyordu. Ancak ünlü kung-fu ustasının kızı, “Bir Zamanlar... Hollywood’da” (Once Upon A Time In Hollywood) isimli filmde babasına karşı 'ırkçılık' yapıldığını söyledi.

Shannon Lee, Tarantino'nun efsanevi aktörü “Kibirli ve saçma sapan bir pislik” gibi gösterdiğini ve 'umutlarını yıktığını' söyledi. Filmin fragmanında Lee, ellerinin “ölümcül silahlar” olarak kabul edildiğini söyleyince Brad Pitt’in canlandırdığı Cliff Booth karakteri sette dövüşe davet ediyor. Shannon Lee, babasının Hollywood setlerinde asla kibirli davranmadığını aksine, Asyalı olduğu için Lee’nin Booth’tan çok daha fazla çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Yahoo News’e konuyla ilgili açıklamalar yapan Shannon Lee şunları söyledi: “Filmde gösterilenlerin ardındaki tüm gerekçeleri anlayabiliyorum. 2 karakterin anti kahraman olduğunu ve bunun ‘acaba nasıl olurdu’ bağlamındaki bir çeşit öfke fantezisi olduğunu anlıyorum. Bariz şekilde çok fazla ırkçılık ve dışlama içeren bir zaman dilimini tasvir ediyorlar. Brad Pitt karakterini, Bruce Lee’yi yenebilecek süper havalı karakter yapmak istemelerini anlıyorum. Fakat ona, yaşadığı zamanlarda beyaz Hollywood’un davrandığı gibi davranmaları gerekmezdi.”

Shannon Lee filmde babasını canlandıran Mike Moh’un aktörlüğünü ise beğendiğini söyledi. (KÜLTÜR SANAT)