Emin Alper'in ödüllü filmi 'Kız Kardeşler' Saraybosna Ana Yarışma'da

'Kız Kardeşler' Saraybosna Film Festivali'nde yarışacak! Film, Eylül ayında vizyona girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin 'Ana Yarışma' bölümünde yapan, Emin Alper’in son filmi Kız Kardeşler, 25. Saraybosna Film Festivali Uluslararası Yarışma bölümüne seçildi. 16-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin jüri başkanlığını ünlü İsveçli yönetmen Ruben Östlund üstlenecek.

Türkiye prömiyerini 38. İstanbul Film Festivali’nde Nisan ayında yapan film; festivalde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir), En İyi Müzik ve FIPRESCI ödüllerini kazanmıştı. Haziran ayında Romanya'da Transilvanya Uluslararası Film Festivali'nde, Avustralya'da Sidney Film Festivali'nde, Slovakya'da da Art Film Festival Kosice'te gösterilen Kız Kardeşler Saraybosna’dan önce Kudüs Film Festivali’nde yer alacak.

Annelerinin ölümünün ardından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alan Türkiye-Almanya-Hollanda-Yunanistan ortak yapımı filmin başrollerinde Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer yer alıyor.

Yapımcılığı Liman Film ve NuLook Production tarafından gerçekleştirilen Kız Kardeşler'in, Eylül ayında vizyona girmesi planlanıyor.