Teyit.org: Jim Carrey, Jack Nicholson'i taklit etmemiş

Jim Carrey'nin Jack Nicholson'ı taklit ettiği video yalanlandı: Video bir deepfake örneği..

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz hafta sosyal medyada paylaşılan ve 3 bin 300'ün üzerinde retweet alan bir videoda Jim Carrey’nin, Jack Nicholson’ın oynadığı The Shining filminden bir sahneyi Nicholson gibi canlandırdığının görüldüğü iddia edildi. Fakat paylaşılan videonun bir Youtube kanalı tarafından yapıldığı tespit edildi.

Teyit.org'un haberine göre, sosyal medyada paylaşılan videonun sağ altında yer alan, 'Ctrl Shift Face' imzası bir YouTube kanalına ait. Sayfada Jim Carrey videosunda olduğu gibi, başka isimlerin de yüzlerinin, başka vücutlara yerleştirilerek hazırlandığı birçok video yer alıyor. Kanalın açıklama kısmında ise "Eğlenceli deepfake yani yapay zeka yardımıyla insanların suratlarının başka insanların suratlarıyla birleştirildiği videoları üretiyorum. İnternette gördüğünüz her şeye inanmayın, tamam mı?” ifadeleri belirtiliyor. Sosyal medya üzerinden paylaşılan Jim Carrey’nin bulunduğu videonun, aslında 'Ctrl Shift Face' hesabı tarafından bir seri haline getirilmiş olduğu ve serinin 4 bölümden oluştuğu anlaşılıyor.

Kanalda, Fight Club, The Office ve Terminatör 2 gibi birçok filmden kesitlerde deepfake yöntemiyle oyuncuların suratlarının değiştirildiği görülüyor. Jim Carrey’nin, The Shining filmindeki bir sahneyi tekrar canlandırdığı videosunun deepfake olduğu, yayınlayan YouTube kanalına bakıldığında anlaşılıyor.

(Kaynak)