Stanley Kubrick'in 3 senaryosu ortaya çıktı

Stanley Kubrick'in yeni senaryo çalışmaları bulundu: Evlilik teması işleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Stanley Kubrick'in daha önce bilinmeyen üç senaryo çalışması ortaya çıktı. Kubrick'in 1954-1956 yılları arasında ikinci eşi Ruth Sobotka ile evliliğinde sorunlar yaşadığı dönemde kaleme aldığı düşünülen üç senaryo; evlilik, kıskançlık ve aldatma temalarından oluşuyor.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, "Evli Adam" adındaki daktiloyla yazılan ve üzerine el yazısıyla notlar alınan senaryo 35 sayfadan oluşuyor. "Mükemmel Evlilik" adındaki senaryo, 7 sayfalık sahnelerden ve el yazısı notlardan oluşuyor. "Kıskançlık" adındaki 13 sayfalık senaryoda ise evli bir çift arasında yaşanan kavgalar kaleme alınmış. Kubrick," Evli Adam" senaryosunun giriş cümlesinde "Evlilik tatlının başta servis edildiği uzun bir yemek gibidir" ifadelerini kullanıyor.

Bulunan senaryo çalışmaları kısa süre önce Londra'daki University of the Arts'ın Kubrick arşivine taşındı. Bangor Üniversitesi'nde film çalışmaları alanında uzman Prof. Nathan Abrams, bulunan yeni yazıların Kubrick'in kariyerinde en az anlaşılan dönemi olan 1950'li yıllar açısından önemli olduğunu belirtti.