Büyük İstanbul Depresyonu destek bekliyor

Zeynep Dilan Süren’in yazıp yöneteceği kısa film Büyük İstanbul Depresyonu için Fongogo’da başlatılan kampanya aracılığıyla destek bekleniyor. Film, iki genç kadının yetişkinliğe adım atmanın hemen öncesinde yaşadıklarına odaklanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Daha önce Rozerin, Neden? ve Ben Neden İntihar Etmişim? isimli kısa filmlere imza atan Zeynep Dilan Süren‘in yazıp yöneteceği yeni çalışması Büyük İstanbul Depresyonu için hazırlıklar sürüyor. Kısa film Büyük İstanbul Depresyonu, Fongogo’da başlatılan kampanya aracılığıyla destek bekliyor.

Başrollerini Nazlı Bulum ve Kübra Balcan’ın canlandıracağı iki genç kadının yetişkinliğe adım atmanın hemen öncesinde yaşadıklarına odaklanacak filmin yapımcılığını da Nazlı Bulum üstleniyor.

Çekimlerine bu yaz başlanması planlanan filmin senaryosunda yer alanlar şöyle:

“Didem ve Ayşe İstanbul’da yaşayan, öğrencilikleri biteli bir süre geçmesine rağmen hala iş bulamamış iki genç kadındır. Bu iki genç kadının yetişkinliğe adım attıkları ve artık para kazanmaları gereken insanlık için kısa, onlar için asla geçmek bilmeyen bu zaman diliminde görünürde günlerin öncekinden ve birbirinden pek de farkı yoktur. Ne para kazanmanın yolunu bulabilirler, ne de Didem yazmaya, Ayşe çizmeye yoğunlaşabilir. Metropolün kıyısında, evlerinin terasından yükselen gökdelenlerin ve gecekondudan bozma apartmanların arasında kalakalmışlardır.”

Büyük İstanbul Depresyonu projesinin hayata geçirilmesine destek olmak ve filme dair detaylı bilgiler için açılan Fongogo sayfasını ziyaret edebilirsiniz.