'Fanatizm'i işleyen filmler İstanbul Modern'de

İstanbul Modern Sinema, 'fanatizm'e odaklanıyor. Filmler, 20-30 Haziran'da görülebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Modern Sinema’da 20-30 Haziran tarihleri arasında “fanatizm” kavramına odaklanan filmlerden oluşan bir seçki sunulacak. Komedi ile trajedi arasında gidip gelen, farklı hikâyelere eğilen seçki, fanatizm olgusunun ne kadar katmanlı ve karmaşık olduğunu göstermeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda 20 Haziran’da Müslüm Gürses’in hayranlarını konu alan Vuslat Saraçoğlu imzalı “Müslüm Baba’nın Evlatları” adlı film izlenebilecek. Aynı gün, Dave McCary’nin, bir adamın tutkuyla bağlandığı televizyon şovunun hayatını nasıl dönüştürdüğünü ele alan filmi “Ayı Brigsby” gösterilecek. Ken Loach’un alelade bir adamın tutkunu olduğu ünlü futbolcuyla ilişkisini anlatan “Hayata Çalım At” adlı film, 22 Haziran’da izleyiciyle buluşacak.

Stanley Kubrick’in, Stephen King’in aynı adlı romanından beyazperdeye aktardığı 1980 yapımı “Cinnet” filmindeki otelin oda numarasından adını alan, Rodney Ascher imzalı “237 Numaralı Oda” belgeseli, programın öne çıkan yapımları arasında yer alıyor.  Öte yandan yönetmen Kubrick’in, bir çifti ve gizli bir partide yaşanan çarpık, uyumsuz, fantezi yüklü ilişkileri ele aldığı 1999 yapımı “Gözü Tamamen Kapalı” filmi de program dahilinde izlenebilecek.

Ayrıca etkinlikte Türkan Şoray, Filiz Akın ve Yılmaz Güney hayranları üzerine çekilmiş “Seyirci Fanatiktir!” başlıklı kısa filmler de yer alıyor.

Daha detaylı bilgi edinmek için şuraya bakılabilir.