‘Kardeşler’ festival yolculuğunda

'Kardeşler' 12 Nisan'da Türkiye'de vizyona giriyor. Film çeşitli festivallerden ödül kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prömiyerini 53. Karlovy Vary Film Festivali'nin Ana Yarışma bölümünde yapan Ömür Atay'ın yeni filmi 'Kardeşler' 12 Nisan'da Türkiye'de izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Film vizyon öncesinde festival yolculuğuna Bulgaristan'ın film festivali 23. Sofya Uluslararası Film Festivali'nde Uluslararası Yarışma'da devam edecek. Film ayrıca  24. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali’nde ana yarışma bölümünde de yarışacak.

Türkiye'deki ilk gösterimi 25. Uluslararası Adana Film Festivali'nde gerçekleştirilmişti. Festivalden filmin başrol oyuncuları Yiğit Ege Yazar ve Caner Şahin En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri ile dönerken, Gözde Mutluer de festivalde Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Ödülü'nü kazanmıştı. 17. Dhaka Uluslararası Film Festivali'nde ana yarışma bölümünde yarışan ‘Kardeşler'le Yiğit Ege Yazar En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.

Bir namus cinayetinin gölgesinde birbirlerinin kaderini yaşamak zorunda kalan iki kardeşin hesaplaşmasının anlatıldığı filmin başrollerinde Yiğit Ege Yazar, Caner Şahin ve Gözde Mutluer, Nihal Koldaş, Erol Afsin, Cankat Aydos, Mürtüz Yolcu, Yiğit Çakır, Onur Dikmen, Cem Zeynel Kılıç ve Ozan Çelik var.

Kardeşler, Ömür Atay

TÜRKİYE - ALMANYA - BULGARİSTAN ORTAK YAPIMI

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ömür Atay'ın, yapımcılığını Funda Ödemiş'in üstlendiği ‘Kardeşler'in çekimleri Eskişehir ve İstanbul'da gerçekleştirildi. Türkiye- Almanya-Bulgaristan ortak yapımı olan film, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Eurimage ve FFHSH (Hamburg Film Fonu) desteği ile çekildi. (Kaynak)