'Müslüm' filminde dava krizi!

'Müslüm' filminde sular durulmuyor. Yönetmen Tülün Yıldırım, yapımcılara dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merhum sanatçı Müslüm Gürses'in hayatını anlatan ve bugüne kadar 83 milyon TL hasılat elde edilen "Müslüm" filmi ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Sanatçının hayat arkadaşı Muhterem Nur'un yapımcı Nuri Yıldırım ve Engelsiz Yaşam Vakfı yöneticileriyle mahkemelik olmasının ardından yeni bir dava daha açıldı. Filmin esaslı organizasyonunu kendisinin yaptığını belirten yönetmen Tülün Yıldırım, iki yapımcının kendisini devre dış bıraktığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu.  Müslüm filminin senaryosundan, film müziklerine, oyuncu seçiminden kurgusuna kadar her şeyi kendisinin seçtiğini belirten yönetmen Kızılırmak, eser sahipliği ve ortak yapımcılık iddiasında bulunarak filmin yapımcı şirketi ICNN Yapım ve Dijital Sanatlar şirketlerine dava açtı.

ADININ KÜNYEYE EKLENMESİNİ İSTEDİ

Filmin yapımcıları Mustafa Uslu ve Nuri Yıldırım'ın kendisini devre dışı bırakarak aralarında ortak yapımcı sözleşmesi imzaladıklarını iddia eden Tülün Kızılırmak mahkemeden, adının yapımcı sıfatıyla filmin künyesine, jenerik dökümün tüm görsel materyallerine, her bir fiziki dijital nüshalarına, eser işletme belgesine kaydedilmesine karar verilmesini istedi. Kızılırmak, Müslüm filminden elde edilecek gelirin yapımcı payının her iki şirkete ödenmesinin durdurulması yönünde tedbir kararı talebinde bulundu.

Mahkeme tedbir kararını reddederken, ICNN Yapım şirketi sadece danışmanlık hizmeti aldıklarını Tülün Kızılırmak'ın 'Ya tutarsa' diye dava açtığını belirtti.

Mahkeme Tülün Kızılırmak'ın Müslüm filminden elde edilecek gelirin yapımcı payının her iki şirkete ödenmesinin durdurulması yönünde teminatsız tedbir talebini reddetti. Dava önümüzdeki günlerde görülecek.

NE OLMUŞTU?

Müslüm Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur, Müslüm filminin ortak yapımcısı Nuri Yıldırım'ın filmden kendisi için 950 bin TL aldığı iddiaları üzerine ücret almadığını öne sürerek dava açacağını söylemişti. Muhterem Nur, Engelsiz Yaşam Vakfı'nın 'Yılın En İyileri' ödül töreninde eşine ait olduğu iddia edilen gömlek ve yüzüğü satışa çıkardıkları gerekçesiyle 'Müslüm' filminin yapımcısı Mustafa Uslu ve vakıf hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Engelsiz Yaşam Vakfı da engelliler yararına düzenlenen gecede Müslüm Gürses'in filminde kullanılan gömleği ile özel tasarlanan yüzüğün açık artırmada satılmasının ardından, gömlek ve yüzüğün sanatçıya ait olmadığını belirterek, "Dolandırıcılar" açıklaması yapan Muhterem Nur hakkında basın yoluyla hakaret suçundan şikayetçi olmuştu. (İSTANBUL / DHA)

Etiketler film sinema müslüm