ODTÜ Sinema Topluluğu'ndan Cem Yılmaz'a tepki: Açıklamalarında samimi olmadığını gösterdi

Film yapımcıları ve dağıtımcı arasındaki kriz devam ederken bir tepki de ODTÜ Sinema Topluluğu'ndan geldi. Cem Yılmaz'a yaptıkları çağrının yanıtsız kaldığını belirten topluluk Yılmaz'ı samimi olmamakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Film yapımcıları ve sinema salonlarının işletmecisi arasında çıkan tartışma sonrası Cem Yılmaz’a açık bir davet yayınlayan ODTÜ Sinema Topluluğu, yanıt gelmeyince yeni bir açıklamayla Yılmaz'a tepki gösterdi. ODTÜ topluluğu, “Cem Yılmaz medyada bu konu üzerinde dikkat çekmeye devam ederken davetimizi yok sayarak aslında açıklamalarında samimi olmadığını göstermiş oldu” diyerek komedyen Cem Yılmaz'ı eleştirdi,

'YILMAZ, SAMİMİ OLMADIĞINI GÖSTERDİ'

ODTÜ Sinema Topluluğu tarafından yapılan açıklamalarda, "Mars Group’a karşı tavır alan ve filmini vizyona sokmayıp 'gerekirse filmlerimi bedava bile gösteririm' diyen Cem Yılmaz’a, söylediklerinde samimi ise amfilerimizi açıp birlikte paylaşımlar yapma teklifinde bulunduk. Ancak yanıt tam da beklediğimiz gibi geldi; yani gelmedi… Davetimizin haberler ve sosyal medya sayesinde viral olduğunu bildiğimizden, bu davetin kendisine ulaşmadığına inanmıyoruz. Bu noktada Cem Yılmaz medyada bu konu üzerinde dikkat çekmeye devam ederken davetimizi yok sayarak aslında açıklamalarında samimi olmadığını göstermiş oldu" ifadeleri yer aldı.

'BAĞIMSIZ SİNEMACILARI AĞIRLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

"Biz de bugün sinemacılar ile Mars Group arasındaki çatışmanın kar amacının ötesine geçmediğini ve sanat alanında önemli insanların 'sanatçı müsveddesi' olarak tanımlandığı ve doğrudan hedef alındığı şu günlerde, sanatçıların yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek istedik. Ancak görünen o ki, iktidarla aynı dili konuşan ve 'Yeni Cem Yılmazlar çıkarırız' gibi söylemleri tercih edenlere karşı, yanında olduklarımız tarafından muhatap alınmadık" vurgusunda bulunan topluluk açıklamalarını, "Biz, ODTÜ Sinema Topluluğu olarak her zaman yaptığımız gibi bu kar çatışmasının içinde olmayan, sansüre tabi tutulan bağımsız sinemacıları ve filmlerini ağırlamaya devam edeceğiz, çünkü bu paylaşımın çıkar alışverişinin çok ötesinde olduğunun farkındayız. Son olarak, süreci takip eden ve bundan rahatsız olan herkesi bağımsız sinema ve yönetmenleri desteklemek adına, sinema kültürünü AVM’nin dışına taşımaya, bağımsız salonları desteklemeye çağırıyoruz" diyerek bitirdi. (HABER MERKEZİ)