Ayla'nın senaristi Yiğit Güralp'ten yapımcı Mustafa Uslu'ya: Amerikalılara yaranmak için bayrak sahnesini çıkardı 

Senarist Yiğit Güralp, Ayla'nın yapımcısı Mustafa Uslu'nun 'bayrak açıklamasını eleştirdi: Amerikalılara yaranmak için bayrak sahnesini çıkardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu'nun, "O konuşmayı yapsaydım Oscar'ı almıştık” açıklamasının ardından filmin senaristi Yiğit Güralp, "Filmde Ayla’nın yere düşen Türk bayrağını kaldırdığı bir sahne var, akıl hocaları bunu çıkar Oscar alamazsın demişler bu da Amerikalılara yaranmak için çıkardı" dedi.

Ayla filminin senaristi Yiğit Güralp, yapımcı Mustafa Uslu’nun ‘Türkiye’yi kötüleyen bir konuşma yapmayı reddettiği için Oscar’ı alamadığı iddialarıyla ilgili konuştu. Filmin senaryosunu kaleme alan ancak daha sonra afişte ismine yer verilmeyen ve yapım kadrosu tarafından sürecin dışında bırakılan senarist Yiğit Güralp, Twitter hesabından, Uslu'nun sözlerinin gerçeği yansıtmadığını savundu.

Güralp, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Filmde Ayla’nın yere düşen Türk bayrağını kaldırdığı bir sahne var, akıl hocaları bunu çıkar Oscar alamazsın demişler bu da Amerikalılara yaranmak için çıkardı, filmde yok. Onu da anlatsa ya keşke, medya bu kardeşimize el vererek medyanın kalitesini de ortaya koyuyor."

NE OLMUŞTU?

Yapımcı Mustafa Uslu, filmin Oscar Ödülleri’nde son 4 saate kadar 8. sırada olduğunu ve bu sırada kendisinden bir konuşma yapmasının istendiğini belirterek, "Eğer ben o konuşmayı yapsaydım, biz Oscar'ı almıştık. Ama ben hayatım boyunca, ne bayrağıma, ne vatanıma, ne milletime asla ihanet etmem, kötü bir şey söylemem. Bunu yaparak bir yerlere gelmek hiç tarzım değil” demişti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler film sinema ayla