SALT Perşembe Sineması Kasım ayı programı açıklandı

SALT Beyoğlu'nun Kasım programı belli oldu. Perşembe Sineması'nın teması "yenilenme."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SALT’ın hazırladığı Perşembe Sineması’nın “yenilenme” odaklı programının Kasım ayı takvimi açıklandı.

Bugünden geleceğe dair öneri ve olasılıklar üzerine düşünen filmler, her Perşembe saat 19.00’da SALT Beyoğlu’ndaki Açık Sinema’da izleyici ile buluşacak.

Gösterimlerinin ücretsiz olduğu film programı şöyle:

1 Kasım

Werner Herzog, Stroszek, 1977: Yeni Alman Sineması’nın önde gelen yönetmenlerinden Werner Herzog’un 1977 yapımı bu filmi, daha iyi bir gelecek umuduyla Berlin’den Wisconsin’e göçen tuhaf bir üçlünün; hapisten yeni çıkmış bir alkolik, ufak tefek bir ihtiyar ile bir seks işçisinin hikâyesini anlatıyor.

8 Kasım

David M. Edwards, Sprawling from Grace (Banliyöden Yayılan Yıkım), 2008: ABD’de uygun fiyatlı enerjinin sağladığı olanaklarla yerleşim yerleri gitgide genişliyor, arabalar günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında ilk sırada yer alıyor. Amerikan banliyö yaşamının çevre ve iklime etkilerini sorgulayan bu belgesel film, mevcut şekilde şehirleşmenin olası kritik sonuçlarını araştırıyor.

15 Kasım

Géza Bereményi, Eldorádó (Altın Şehir), 1988: 1956’daki Sovyetlerin Budapeşte’yi almasından kısa bir süre önce geçen Eldorádó (Altın Şehir), insanüstü bir yetenekle dokunduğu her şeyi altına çeviren ve çevresinde kral olarak bilinen bir tüccarın hikâyesidir. Dönemin toplumsal sıkıntılarını kendi çıkarlarına alet eden Sándor, parayla hayatı satın alamayacağı gerçeğiyle yüzleşince gücünün sınırsız olmadığını anlayacaktır.

22 Kasım

Yung Chang, Up the Yangtze (Yangtze Nehri), 2007: Dünyanın en uzun üçüncü nehri Yangtze üzerine kurulan dünyanın en büyük hidroelektrik barajı, bir milyondan fazla kişinin hayatını ve küreselleşmeyle gitgide büyüyen Çin’i nasıl değiştirdi? Çin asıllı Kanadalı yönetmen Yung Chang, büyükbabasının gençliğini geçirdiği, Üç Boğaz Barajı’ndan dolayı sular altında kalan tarihî bölgeden 16 yaşındaki bir gencin hikâyesini anlatıyor.

29 Kasım

Aki Kaurismäki, Toivon Tuolla Puolen (Umudun Öteki Yüzü), 2017: Aki Kaurismäki’nin liman şehirlerinde geçen göçmen üçlemesinin ikinci filmi Toivon tuolla puolen (Umudun Öteki Yüzü), Suriyeli bir mülteci ile Finli bir restoran sahibi arasında gelişen sıra dışı arkadaşlığı konu alıyor. Göçmen gözaltı merkezinden kaçan Khaled’in yolu, kısa bir süre önce eşinden ayrılmış, kumarbaz Wikström ile kesişir. Yabancı dünyalar ve farklı kuşaklardan iki adam, beklenmedik bir şekilde, karşılarına çıkan engelleri aşmak için birbirlerine destek olmaya başlar.