İzmir Artemis Film Festivali başlıyor

İzmir'de Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali düzenlenecek. Festival 27-31 Ağustos'ta!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali, Türk Sineması’nın son dönemdeki en önemli filmlerini beyaz perdeye taşıyacak. 27-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin kapanış töreninde, 12 dalda verilmesi planlanan Altın Artemis ödülleri sahiplerini bulacak.

Anadolu Sinema Televizyoncular Meslek Birliği (ASİTEM) tarafından düzenlen festival kapsamında, ulusal ve uluslararası kısa film ve belgeseller de gösterilecek.

Festivalin ülkemizin ilk ve tek vizyon filmleri festivali olduğunu söyleyen ASİTEM Yönetim Kurulu başkanı Muammer Sarıkaya “Meslek Birliği olarak yerli sinemanın gücü ve önemini gayet iyi biliyoruz. İzmir bunu kaldırabilecek potansiyele sahip bir şehir. Meslek Birliği olarak Türk Sineması adına İzmir’de güzel projelere imza atacağız’’ vurgusunda bulundu.

AYHAN IŞIK ONUR ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULACAK 

Uluslararası İzmir Artemis Film Festivali’nde, Yeşilcam'ın en önemli aktörlerinden biri olan Ayhan Işık anısına onur ödülü verilecek. Ayhan Işık’ın Türk Sineması için önemli bir isim olduğunu belirten Sarıkaya, “Böyle bir festivalde İzmirli sanatçımız Ayhan Işık’ı ve sinemamızın yaşayan duayen isimlerini unutamazdık. Her yıl belirleyeceğimiz 6 usta sinema büyüğümüze Ayhan Işık Onur Ödülü takdim etmek istiyoruz. Geleneksel hale dönüştürmek istediğimiz bu ödülleri çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.