İşçi Filmleri Festivali İzmir'de

İşçi Filmleri Festivali İzmir'de başlıyor. Film gösterimleri 1-7 Mayıs tarihleri arasında olacak.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- 'Sessizlik Sinemada Güzel' 13. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-7 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşuyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak seyirciyle buluşacak festivalde bu yıl “Sessizlik Sinemada Güzel” teması ile 10 farklı ülkeden toplam 65 film gösterilecek.

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali on üç yıldır emek ve dayanışma ile örgütleniyor. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival; Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Basın-iş (DİSK), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Tek Gıda-İş(TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri, Sendika.Org, Alternatif Medya Derneği tarafından düzenleniyor.

FESTİVALİN İZMİR AYAĞI

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin İzmir ayağı da 1 Mayıs alanlarında başlayacak. Festivalin açılış etkinliği 2 Mayıs Çarşamba günü 19.30’da İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Açılış salonuna her sene olduğu gibi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden festival yürüyüşü ile geçilecek. BandoSol müzik dinletisi ve Lindy Hop dans gösterisi ile başlayacak olan festival Yiğit Özşener’in sunumlarıyla devam edecek.

Festivalin gösterim salonları: İzmir Mimarlık Merkezi, İzmir Halkevi, İzmir Sanat, Fuar Gençlik Tiyatrosu, Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi, Üçyol Uğur Mumcu Parkı Amfitiyatro, Urla Toprak Sahne Tiyatrosu Necati Cumalı Sahnesi’nden oluşuyor. 13. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali İzmir’de 7-13 Mayıs arasında ilçe ve mahalle gösterimleri ile devam edecek.

Ücretsiz gösterim ve söyleşi programı için link:

http://www.iff.org.tr/icerik/iff_izmir_2018.pdf