Münir Özkul toprağa verildi

Sanatçı Münir Özkul 93 yaşında hayatını kaybetti. Özkul için Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören düzenlendi. Cenaze namazının ardından Özkul'un cenazesi Bakırköy Mezarlığı'na defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşilçam'ın duayen isimlerinden Münir Özkul, 93 yaşında KOAH hastalığından hayatını kaybetti. Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardında Özkul'un naaşı, Bakırköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Geçtiğimizi cuma günü hayatını kaybeden Münir Özkul için, ilk tören Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlendi.

'MÜNİR ÖZKUL TÜRKİYE'NİN GÜLEN YÜZÜYDÜ!

Törene sinema sanatçısı Nuri Alço da katıldı. Alço, Münir Özkul'u "Türkiye'nin gülen yüzü" olarak tanımladı.

"Adile Abla ve Münir Abi'yi unutmak mümkün değil. Disiplin, saygı, sevgi... Kendisinden küçük olanlara bile hoş sohbetti, ayrımcılık yapmazdı. Saygıyı ben onlardan öğrendim" diyen Alço, sözlerine şöyle devam etti: "Evine gittim, kendisini ziyaret etmiştim. Orada bile 'tanıdın mı' dedim, gayet gülen yüzüyle kafasını salladı. Ama son zamanlarda böbreklerine taşın gelmesi biraz zorlaştırdı hayat yaşamını. Yeri doldurulamayacak çok büyük bir insan."

'MÜNİR ÖZKUL TAM BİR AİLE BABASIYDI'

Törene ayrıca Hababam Sınıfı'nda "Bacaksız" lakaplı öğrenci rolünü üstlenen Tuncay Akçay ve "Hayta İsmail" karakterine hayat veren Ahmet Arıman da katıldı. Bazı gazete ve televizyonlarda kullanılan "Münir Özkul bunadı" ifadesine tepki gösteren Arıman şunları söyledi:

"Münir Özkul gibi bir değer unutulabilir mi? Sahne hayatımda, onu seyretmek bir şerefe nail oldum. Sinemaya gelmemin tek nedeni Münir Abi'dir. Tam bir aile babasıydı. Şerefli bir aile babasıydı. Özel hayatında o kadar nahif, o kadar mütevazı, o kadar sevecen bir insan ki... Devlet büyükleri, bakanlar onu ziyarete geldi, orada bile o kadar mütevazı duruyor ki... Çok kibar, hep tebessüm eder. Bazı spikerler bunadı falan dedi, asla bunadığını düşünmüyorum. Her şeyi anlıyordu, her şeyi biliyordu. 'Bunadı' kelimesini, kullanmasınlar."

Özkul’un vefat ettiği gün kırılan kolundan dolayı ameliyat olan ve bu sebepten dolayı cenazeye katılamayacak olan Ferhan Şensoy da 14 Mart’ta bir tören düzenleyecek.

Törenin ardından Münir Özkul cenazesi Teşvikiye Camisi'ne götürüldü. Cenaze namazına Başbakan Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,  İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra sanatçılar ve çok sayıda seveni katıldı.

Münir Özkul'un cenaze namazı Teşvikiye Camisi'nde kılındı.

'ÇOK YALNIZ KALIYORUZ'

Cami avlusuna gazetecilere konuşan Hamdi Alkan, "Beraber çalışmıştık, çok üzgünüm. Kitapları karıştırırken 'Oğlum Hamdi Alkan'a' diye Münir Özkul Tiyatrosu kitabı imzalamıştı. Oyunun da adı 'Bana çiçek yollama'. Buradaki sevgi, güzellik, ona her şeyi yolladı. Çok yalnız kalıyoruz. Mekanı cennet olsun" dedi.

'ONLARI GÖREREK OYUNCU OLMAYA KARAR VERDİK'

Demet Akbağ da "Çok sevdiğimiz büyüğümüz, ustamız. Hem iyi bir oyuncu hem herkesin sevdiği biriydi. Ben kendisiyle iki oyun oynama şansını bulabildim. İki yıl üst üste aynı sahneyi paylaştık. O yüzden kendimi sadece böyle avutabiliyorum" diye konuştu.

Salih Kalyon ise "Münir ağabey hepimizin hocası. Türk sinemasının, tiyatrosunun ustası. Biz onları görerek, oyuncu olmaya, tiyatrocu olmaya karar verdik. Büyük bir ustamızı kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Kılınan cenaze namazının ardından Münir Özkul'un cenazesi, Bakırköy Mezarlığı'na defnedildi.

(DHA / HABER MERKEZİ)