Ferdi Eğilmez 40 yıl öncesine götürdü!

Ferdi Eğilmez babasının arşivinden 40 yıllık bir fotoğrafı paylaştı. Fotoğraf, "Neşeli Günler" ekibinin...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Ertem Eğilmez’in oğlu Ferdi Eğilmez, resmi Twitter hesabından 40 yıl önce çekilmiş olan bir fotoğrafı paylaştı.

1978 yılında Taksim'de çekilen ve "Neşeli Günler" filminin kadrosunun yer aldığı fotoğrafa Eğilmez "Net çıksaymış iyiymiş. Yine de kalmasın kuytu kenarda. 40 yıldır duruyor tozlu raflarda. Gün ışığı görsün artık. Vardır meraklısı seveni, onlara gelsin. Amme hizmeti sayılır belki? "Neşeli Günler" 1978/Taksim meydanı..." notunu düştü.

Turşuculuk yapan Kazım Efendi rolündeki Münir Özkul ve Saadet Hanım'ı canlandıran Adile Naşit'in başrollerinde yer aldığı "Neşeli Günler", 1978 yapımlı bir film. Orhan Aksoy'un yönetmenliğini yaptığı, Sadık Şendil'in senaristliğini üstlendiği film, 6 çocuklarıyla birlikte yaşamlarını sürdüren Kazım ve Saadet çiftinin, bir gün turşu suyu yüzünden ettikleri kavga sonunda Kazım Efendi'nin üç çocuğunu alarak evi terk etmesiyle devam ediyor. Saadet Hanım ise diğer üç çocuğunu yalnız büyütüyor. Yıllar sonra ayrılan kardeşler tesadüf eseri birbirlerini buluyor ve anne babalarını bir araya getirmeyi deniyorlar...

Filmin kadrosunda Şener Şen, Ayşen Gruda, Oya Aydoğan, Ahmet Sezerel, İhsan Yüce gibi isimler de bulunuyor.