İranlı bakan: Nurgül Yeşilçay filmin kadrosundan çıkartılsın

Nurgül Yeşilçay, İran-Türkiye ortak yapımı "Güzelcin" filminde rol aldı. İranlı Kültür Bakanı 'Yeşilçay'ın kadrodan çıkartılmasını' istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Kültür Bakanı, Nurgül Yeşilçay'ın rol aldığı Türkiye-İran ortak yapımı filmin kadrosundan çıkartılmasını istedi.

Sputnik'in haberine göre, İran Kültür Bakanı Abbas Salihi'nin, ‘Güzel Cin’ adlı filmde rol alan Nurgül Yeşilçay’ın kadrodan çıkartılmasını istemesine yapımcı Mehrdad Farid, “Bu mümkün değil. Film bitti ve yakında vizyona girecek. Oyuncu kadrosunda veya çekimlerde herhangi bir değişiklik yapmak imkansız. Senaryoyu İran Sinema Örgütü'ne sunup filmin üretim lisansı için başvurduğumuzda Türkiyeli oyuncunun projede yer alacağı açık bir şekilde belirtilmişti. Yetkililer, buna rağmen projeye, onay verdiler” cevabını verdi.

Farid, 'Güzel Cin' filminin Türkiye ve İran ortak yapımı olduğu için projede tek taraflı değişiklik yapamayacaklarını' da sözlerine ekledi. 'Film için İran ve Türkiye'nin yanı sıra çeşitli Arap ülkelerinde de gala töreni düzenleyeceklerini' belirten yapımcı, 'Güzel Cin'i Şubat 2018'de Tahran'da düzenlenecek olan Fajr Film Festivali'nde de sunmayı da planladığını' söyledi.