Selahattin Demirtaş'a Ahmet Kaya Özel Ödülü verildi

Süleymaniye Uluslararası Film Festivali başladı. Ahmet Kaya Özel Ödülü Demirtaş'a verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2’nci Süleymaniye Uluslararası Film Festivali dün başladı. Törende Ahmet Kaya Özel Ödülü Selahattin Demirtaş'a verildi. Demirtaş'ın ödülünü temsilen milletvekili Nadir Yıldırım aldı.

Süleymaniye’deki Huner Salonu’nda “Kültür ve Beraberlik” temasıyla başlayan festivalde 126 ülkeden 170 kısa ve uzun metrajlı film ile belgesel gösterime girecek.

Rûdaw’a konuşan Festival Program Koordinatörü Lina Raza, şunları söyledi:

“Farklı sanat dallarından Kürdistan Bölgesi ve dünya ülkelerinden toplam 150 sanatçı davet edildi. Ancak Bağdat hükümetinin Kürdistan Bölgesi’nin uçuşa yasağından dolayı festivale yüzde 30 katılım olacaktır.

Festivalin açılış filmi ise Polito Ortega Matute’nin yönetmenliğini yaptığı ve Peru - İspanya ortak yapımı olan “The Pink House” adlı film olacak. Gerçek bir hikayeye dayanan tarihi siyasi bir filmdir. Filmin ana teması İspanya'da yaşanmasına rağmen, hikayesi Kürtlerin geçmişine çok benziyor.”

Festivalde gösterime girecek filmler, Huner Salonu ve Emne Sureke Sanat Salonu’nda izleyicileriyle buluşacak. Süleymaniye Uluslararası Film Festivali 7 gün sürecek.

Duvar Arkası: Demirtaş çıktığında gözlerinize inanamayacaksınız!Duvar Arkası: Demirtaş çıktığında gözlerinize inanamayacaksınız!