Emmy Ödülleri verildi: Distopya ve politik hiciv kazandı

Emmy Ödülleri bu yıl distopya ve hicvin oldu! 'The Handmaid's Tale' geceden 3 ödülle döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2017 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. Feminist yazar Margaret Atwood'un distopik öyküsüyle dikkat çeken romanından uyarlanan 'The Handmaid's Tale', çok sayıda ödülün sahibi oldu.

ABD'de televizyon dünyasının en önemli ödülleri sayılan Emmy Ödülleri bu yıl 'The Handmaid's Tale' ve 'Big Little Lies' dizilerine gitti. Distopik hikayesiyle öne çıkan 'The Handmaid's Tale', törenden üç ödülle döndü.

En İyi Drama Dizisi seçilen dizi, Reed Morano'ya En İyi Yönetmen, başrol oyuncusu Elisabeth Moss'a da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı. Dizinin yayınlandığı Hulu, Netflix ve Amazon'dan sonra ödül kazanan ilk internette film ve dizi izleme platformu oldu.

Ödül töreninin bir diğer dikkat çeken dizisi de Big Little Lies oldu. Big Little Lies, törenden 4 ödülle döndü. Sınırlı Dizi dalında Nicole Kidman En İyi Kadın Oyuncu, Laura Dern En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Alexander Skarsgard En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Jean-Marc Valle da En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

EN İYİ KOMEDİ DİZİSİ ÖDÜLÜ POLİTİK HİCİVE

En İyi Komedi Dizisi ödülü ise, politik hiciv dizisi Veep'in oldu. Veep'in başrol oyuncusu Julia Louis Dreyfus, altı sezondur süren dizi sayesinde aynı rolle en çok ödül kazanan kadın oyuncu olarak tarihe geçti.

'This Is Us' dizisinin başrolündeki Sterling K Brown, 20 yıldır Emmy kazanan ilk Afrikalı Amerikalı oyuncu oldu. Komedi dizileri dalında En İyi Erkek Oyuncu, Donald Glover seçildi.

Saturday Night Live televizyon şovunda ABD Başkanı Donald Trump'ı taklit ederek dikkat çeken oyuncu Alec Baldwin de, komedi dizileri dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu oldu. Programda Trump'ın başkanlık seçimlerindeki rakibi Hillary Clinton'ı da canlandıran Kate McKinnon, aynı dalda En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüyle döndü.