Bu hafta sinemada ne var?

Bu hafta vizyona 7 yeni film giriyor. Filmler arasında, korku, komedi ve aksiyon filmleri bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 7 yeni film vizyona giriyor.

'American Honey'

İlk kez gösterildiği 69. Cannes Film Festivali’nden büyük övgüler toplayarak George Miller başkanlığındaki jüriden Jüri Özel Ödülü’nü kucaklayan American Honey, yoksulluk gibi hayat sıkıntılarını geride bırakarak evden kaçan ve ABD’de şehir şehir dolaşarak dergi aboneliği satan bir grubun peşinde uzun yolculuğa katılan Star’ın (Sasha Lane) öyküsüne odaklanıyor. Jack’in (Shia LaBeouf) de yer aldığı bu grupta Star’ı, yaşayacağı aşk ve renkli parti geceleri bekliyor.

'Aşk Notları'

Yönetmen Radu Mihaileanu’dan, Nicole Krauss’un çok satan romanına dokunaklı bir yorum... Doğu Avrupa’da küçük bir köyde 2. Dünya Savaşından önce yazılmış bir kitap kıtaları aşıp türlü badireleri atlattıktan sonra ortaya çıkarsa neler olur ve üç kuşağın hayatını nasıl etkiler? Bu kitabın adı “Aşk Notları” dır. Vaktiyle Nazi Almanyası’ndan canını kurtarmak için kaçan ve günümüz New York’unda geçmişteki aşkının hayaliyle yaşayan Polonya’lı göçmen Leo ile Brooklyn’de annesinin uzun süren yalnızlığına çare bulmak isteyen ve onun yeniden evlenebilmesi için ideal koca adayı arayışına giren Alma’nın yolları kesişir. Genç Alma, annesine yeni bir eş ararken, kendisini de sınıf arkadaşı Misha’ya ilgi duyarken bulur ve aşkı keşfeder. Uzun süredir kayıp olan bir kitabın, esrarengiz bir şekilde ortaya çıkmasıyla, geçmişe dair gün yüzü gören bir aşk hikayesi, herkesin hayatını derinden etkileyecektir.

'Benzersiz'

Kendi halinde bir eczacı olan bir adam, bir gece nöbet tutarken başına talihsiz bir kaza gelir. Bu kazadan sonra ağır bir ameliyat geçirir ve gözünü farklı biri olarak açar. Bu süreç sonrası gerçek benliğini sorgulamaya ve hakikatin peşinde kendini aramaya başlar. Ancak bu süreç hem onun için hem de çevresindekiler için oldukça zorlu geçecektir.

'Kocaayak ve Oğlu'

13 yaşındaki Adam çok uzun süredir kayıp olan gizemli babasının peşinden bir yolculuğa çıkar. Bir süre sonra Adam babasının ünlü Kocaayak efsanesinden başkası olmadığını anlar. Babası yıllardır ormanda saklanmaktadır, böylece kendisini ve ailesini DNA'sının peşinde olan Hair Co. Adındaki şirketten koruyacaktır. Baba oğul kaybettikleri zamanı telafi etmeye çalışırlarken, Adam kendisinde de gizli güçler olduğunu keşfeder. Ancak babasını ararken Hair Co. yetkililerinin de peşinde olduğunu fark ettiğinde çok geç olacaktır.

'O'

Derry'nin kasabası Maine'de çocuklar kaybolmaya başladığında, bir grup çocuk en büyük korkularıyla, yüzyıllardır katil ve vahşet hikayeleriyle bilinen Pennywise adında şeytan palyaço ile yüzleşmek durumunda kalırlar.

'Suikastçı'

14 yaşındayken ailesini trajik bir trafik kazasında kaybeden Mitch'in hayatını trajediler bırakmaz. 23 yaşında kız arkadaşı Katrina'ya evlenme teklifi ettiği gün, bir grup terörist bulundukları yere silahlı saldırıda bulunur ve Katrina hayatını kaybeder. Yaşadığı bu talihsiz olaydan sonra intikam yemini eden Mitch, CIA Genel Müdür Yardımcısı Irene Kennedy tarafından işe alınır. Kennedy, Mitch'nin eğitilmesi için Soğuk Savaş gazisi Stan Hurley'i görevlendirir. Birlikte sivil ve askeri hedeflere yönelik gerçekleştirilen saldırıları araştırmaya başlarlar. Yaptıkları araştırmalarla, bir ajanın Orta Doğu'da 3. Dünya Savaşı'nı başlatmak istediğini keşfeden ikili, kendilerini tehlikeli bir mücadelenin içinde bulurlar.

'Ver Kaç'

Sedat ile Fikret yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen aynı mahallenin iki gencidir. Tek sevdaları Kadırga Spor Kulübü'dür. Kadırga Spor Kulübü çim sahaya geçemeyecek kadar yoksul bir kulüptür ve kurtarıcı olarak Hakan isimli bir futbolcuyu transfer etmek istemektedirler. Transfer için kulübün eskilerinden Tevfik Amca arabasını bağışlar. Transfer tarihinin yaklaşması ve arabayı satmak için zamana ihtiyaçları olduğundan Sedat parayı eski sevgilisi, hala içten içe çok sevdiği Nazlı'nın abisi olan Reşat'tan ister. Reşat eski bir mahallelidir ancak zaman içinde zenginleşmiş ve başka bir hayata geçmiştir. Sosyetik eşi Mehtap ve yaşam koçu Cengiz, Reşat'ın bütün hayatına nüfuz etmiş, onu yönlendirmektedir. Reşat, Sedat'a senet karşılığı istediği parayı verir. Ancak Sedat'ın hesap etmediği bir şey vardır, o da arabanın çalınmasıdır. Sedat bir yandan Cengiz, bir yandan Reşat, bir yandan da Tarık'la mücadele ederken öbür yandan Kadırga'nın tarihi düşmanları Sazlıkspor karşısında muvaffak olabilmesi için mücadele edecektir.