Bu hafta sinemada ne var?

Bu hafta vizyona 10 yeni film giriyor. Vizyonda, gerilim ve aksiyon filmleri de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 3 yerli, 7 yabancı film vizyona giriyor.

'Sevimli Emojiler'

“The Mojicons” internetin emojiler dolu, perde arkası sahnelerini anlatıyor. Emojiler, e-postalarda ve mobil mesajlaşmada düzenli olarak kullandığımız sayısız ifadeler. İronik olarak bu kısaltılmış ifadelerin, Web’in nasıl çalıştığı hakkında fikri bile yok. Gizemli bir dijital kötü adam, '@' simgesini çaldığında tüm elektronik yazışmaları durdurur. Emojiler, sistemi onarmak için korkutucu ve tehlikeli bir maceraya girişirler. Tabi keşke sistemin ne olduğunu bilselerdi... İnternet; tüm sırlarını emojilere açarken, hem emojilere hem de onları izleyen çocuklara heyecanlı anlar yaşatacak.

'Her Şey'

Meraklı ve hayalperest olan 18 yaşındaki Maddy, hastalığı nedeniyle, hava geçirmeyecek şekilde korunan bir evde yaşar. Ancak bu durum yan komşuları Olly'ye aşık olmasına engel değildir. Stella Meghie'nin yönettiği filmin başrollerinde Amandla Stenberg, Nick Robinson ve Anika Noni Rose yer alıyor.

'Model'

Kariyerini hızlı adımlarla çıkmakta olan genç model Emma, uluslararası bir top model olma rüyası gerçekleştirmek için Danimarka'daki hayatını geride bırakıp Paris'e taşınır. Artık yeni şehri olarak gördüğü Paris'te hızla yükselmektedir ve aranan modeller arasına girmiştir. Paris'te bir çekim sırasında çekici ve yakışıklı bir fotoğrafçı olan Shane White ile tanışır. Kısa sürede ilişkileri aşka dönüşür. Ama bir süre sonra ilişkileri Emma için tehlikeli bir saplantıya dönüşecekti.

'Manifesto'

21'inci yüzyılda sanat tarihine yön vermiş Pop Art, Fütürizm, Dadaizm, Dogma 95, Minimalizm gibi tüm dünyada kabul görmüş manifestolar, Cate Blanchett'in canlandırdığı karakterlerde vücut buluyor. 2 Oscar'lı yıldızı, birbirinden farklı aksanlarda bir haber spikerinden bir fabrika işçisine, bir borsacıdan bir öğretmene, evsiz bir adamdan bir kuklacıya kadar uzanan 13 farklı karakterde izlemek başlı başına unutulmaz bir deneyim.

'Mezarcı'

Yeni bir hayat kurmak umuduyla işçi olarak gurbete gittiği Almanya'da mezarcılık konusunda ustalaşan Ejder, babasının ölümü üzerine memleketi Dalaman Şerefler Köyü'ne döner. Ejder'in köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanları, Ejder'in mezarcılık konusundaki birikimlerine yeni ufuklar açar. Milyon dolarlık evlerde oturan bu insanları, öldükten sonra köy mezarlığına defnetmek fikrine karşı çıkan Ejder, "Aslan yattığı yerden bellidir" felsefesi ile yola çıkarak, ölecek her varlıklı insana ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında sonsuz bir yaşam vaat eder. Kişiye özel mezar tasarımları ile cennete giden bu yolda müşterilerine eşlik eden Ejder ve şirketi "Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak..." sloganı ile işler yolunda giderken, kasabaya sonradan yerleşen Bektaş'ın travmatik hikayesi ile yüzleşir.

'Bilim Kurgu Bölüm 1: Son Savaşçı'

Tüm dünyanın yönetiminin Exor adlı dev bir şirketin eline geçtiği distopik bir gelecek. Gelişen teknoloji ile insanoğlu diğer gezegenlere ulaşmış, Exor gezegenler arası bir koloniyi yönetmektedir. Otoriter bir güç olan Exor biyogenetik deneylerle yarattığı mutasyon geçirmiş dev yaratıkları, artan insan popülasyonunu engellemek ve isyanları bastırmak için asker olarak kullanmaktadır. Kane Sommerville ise geçmişte yaptığı hatalardan dolayı sürgüne gönderilmiş, Exor için çalışan bir pilottur. Küresel kriz nedeniyle Exor'un bazı gezegenlerde nüfusu yok etmeyi planladığını öğrenince, gezegenin başkentinde yaşayan 11 yaşındaki kızını kurtarmak için harekete geçer. Bunun için esrarengiz bir geçmişe sahip hapishane kaçağı Sy Lombrok'la güçlerini birleştirir. İnsanlığı kurtarmak için savaşan Sy'ın gezegendeki nüfusun yok olmasını engellemek için sadece 22 saati kalmıştır.

'Bas Gaza'

Film, iki soyguncu kardeşin Fransa’nın güneyine yeni fırsatlar için arabayla yolculuk yapmasına ve orada bir suç şebekesinin patronuyla tanışmasına odaklanıyor.

'Amigos Meksika Hazinesi'

Kaptan Cevdet'in başında olduğu AMIGOS, boş işler yaparak günlerini geçiren ve bölgenin Mafya babası Hamza'nın verdiği işleri yapan,tembel adamlardan kurulu dört kafadardır. Cevdet, tesadüfen öğrendiği Meksika hazinesinin peşine düşer. Ama hazinenin peşinde başkaları da vardır ve bir anda kendilerini Zigsonya köyünden Meksika'ya uzanacak bir maceranın içinde bulurlar.

'Organik Aşk Hikayeleri'

Aşkı görücü usulu arayan 8 çiftin birbirinden bağımsız 8 ayrı hikayesinin anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda Özge Gürel, Gökhan Alkan, Furkan Kızılay, Celil Sadi Cengiz, İrem Helvacıoğlu, Melike Öcalan, Taylan Güner, Ceyda Kasabalı yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ve senaristliği ise Alpgiray M. Uğurlu üstleniyor.

'Hizmetçi'

'Oldboy', 'I’m a Cyborg but That’s OK', 'Thirst', 'Stoker' gibi filmlere imzasını atan, Güney Kore’nin yetenekli yönetmeni Chan-wook Park Altın Palmiye için yarışan yeni filminde; zengin genç bir kadın, onu kandırıp mal varlığına konmaya çalışan bir adam ve adamın tuttuğu hizmetçi arasındaki entrika, gizem ve gerilim dolu bir hikayeye odaklanıyor. Sarah Waters’ın Türkçeye Ustaparmak adıyla çevrilen romanından uyarlanan film, Chan-wook Park izlerini hemen hissedeceğiniz stili ve tempolu kurgusuyla izleyeni içine kolayca çekmeyi başarıyor.