Bu hafta sinemada ne var?

Bu hafta vizyona 7 yeni film giriyor. Vizyona girecek filmler aksion, komedi, korku ve gerilim filmleri bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 2 yerli, 5 yabancı film vizyona giriyor.

'Anne' 

Karla Mcoy, oğlu Frankie ile keyifli zaman geçirtmek dileğiyle onu parka getirir. Sürekli birbirleriyle iletişim kuran ikili bir anda çocuğun ortadan kaybolmasıyla birbirlerinden koparlar. Panik içinde oğlunu arayan Karla Mcoy, kaçırılan oğlunun kaderini başkasının ellerine bırakmamakta kararlıdır.

'Balerin ve Afacan Mucit'

Yetim olan Félicie Milliner sakin bir köyde yaşamakta olan küçük bir kızdır. Ancak Felicie'nin büyük bir hayali vardır, o da bir balerin olabilmektir. Bunun yolunun köyde kalmaktan geçmediğini bilen küçük kız kırsal Brittany'yi terk ederek Paris'e kaçar. Burada bir yanlışlık sonucu farklı biriyle karıştırılır. Ancak bu yanlışlık ona hayallerinin yolunu açar. Felicie bu karışıklık sayesinde Büyük Opera binasının öğrenci kontenjanına girmeyi başarır. Peki küçük kız kimse durumu anlamadan hayallerine kavuşabilecek midir?

'Bırak Kendini'

Psikanalist olan Elia, hâlâ deliler gibi aşık olduğu eski karısı Giovanna ile aynı binada yaşamakta ve bu talihsiz tesadüf sonucu ona yakın olmayı başarmaktadır. Yaşadığı ufak bir kaza sonucunda doktor, Elia'ya kilo vermesi için egzersiz yapması gerektiğini söyler. Her şeyden habersiz Elia, tanıştığı spor eğitmeni Claudia'nın kendisine yardımcı olmasını umar. Ancak fazlasıyla sportif ve sağlıklı olan Claudia'nın oynadığı oyunlar, Elia ve Giovanna'yı içinden çıkılmaz olaylar zincirinin içine sürükleyecektir.

'Cumali Ceber: Allah Seni Alsın'

Emekliliğine bir gün kala patronunu döverek işten atılan Cumali, çocuklarının da kumar borcu olduğunu öğrenince iyice zıvanadan çıkar. Çocuklara kızıp eğitim hayatlarına son vermeyi düşünürken talih yüzüne güler ve kendini çocuklarıyla birlikte güzel bir otelde tatil yaparken bulur. O sırada otel ciddi bir denetimden geçmektedir ve Cumali'nin otel müşterilerinden birine aşık olması cümbüşü iyice artıracaktır.

'Denizde Dehşet'

Üzücü bir ayrılığın ardından kendini toparlayan Lisa (Mandy Moore), kız kardeşi Kate (Claire Holt) ile birlikte gittiği Meksika’da maceraya atılmaya hazırdır. Meksika’da karşılaştıkları iki yakışıklı ve eğlenceli Meksikalı genç (Yani Gellman ve Santiago Segura) onları köpek balığı dalışı yapmak üzere Kaptan Taylor’ın kullandığı (Matthew Modine) tekne gezisine davet eder ancak Lisa katılmak konusunda çekincelidir. Hayatlarının deneyimini yaşamak üzere, Pasifik Okyanusunda, büyük beyaz köpekbalıklarını yakından görmek için bir kafesin içerisinde 16 fit derinliğe inerler. Ama Lisa’nın en büyük korkusu gerçekleşir, kafes tekneden kopar ve 47 metreye yani 159 fit derinlikte denizin dibine oturur. Kız kardeşler yardım istemek için telsiz kullanmak isterler ama bulundukları derinlikte telsizin çekmediğini anlarlar. Kafesi terk edip savunmasız şekilde açgözlü köpekbalıklarına yem olmak istemediklerinden ve hızlıca yukarı çıkma durumunda vurgun yeme ihtimalleri olduğundan kafesi terk etmeden, tüplerinde bulunan ve gittikçe azalan oksijen ile güvenlik noktasına ulaşmak için ellerinden geleni yaparlar ama bir seri beklenmedik korkunç olay yüzünden suyun dibindeki hapishanelerinden sağ olarak çıkmaları imkansız hale gelmektedir. Okyanusun en vahşi canlılarının bulunduğu dekorda geçen dehşet verici bir hayatta kalma hikayesidir.

'İki'

Şehir dışında iki katlı, bahçeli evlerinde Meltem, kızı Beril ile çok mutludur. Beril bahçede oynamakta, evde şömine önünde resimler yapmaktadır. Beril'in mutluluğunu sadece babasına olan özlemi engellemektedir. Babası ile ilgili sorulara annesi Meltem tam cevaplar vermemektedir. Beril mutlu zamanlar geçirirken annesi Meltem ise evin emektar bekçisi ile bazı sorunlar yaşamaktadır. Yaşlı adam olur olmaz zamanlarda ortaya çıkmakta, çok az konuşmakta ve sanki Meltem'den bir şeyler yapmasını beklemektedir. Meltem adamın bu halinden oldukça tedirgin olmuştur. Bunun üstüne bir de kızı ve Meltem'in görmeye başladıkları ortak kabuslar ve Meltem'in gördüğü bazı kişiler ve duyduğu sesler eklenince mutluluklarına gölge düşmeye başlamıştır. Anne ve kız evde tek başlarına savunmasızdırlar.

Bekçi ise onlar için belki de en büyük tehdittir. Bunların yanında bahçede göletin oradaki eski bir mezar taşı ise gizemini korumaktadır. Meltem ara ara eve taşındıkları ilk günü hatırlamaktadır. Aile çok mutludur. Özellikle kızı Beril bu yeni ev ve bahçe ile ilgili büyük sevinç yaşamaktadır. Baba Taner, Beril ile bu mutluluğu paylaşırken Meltem mutsuz tavırları ile zıt bir resim çizmektedir. Eve taşınılan ilk gün Beril doyasıya bahçenin tadını çıkarırken Taner de yeni bir evde daha mutlu olacaklarını, yaşanan sorunların artık geride kaldığını Meltem'e anlatarak onu da mutlu etmeye çalışmaktadır. İşçiler eşyaları taşırken Beril bahçede oynamakta Taner de evin taşınmasını organize etmektedir. Meltem mutsuz şekilde etrafta dolaşırken emektar bekçi ile karşılaşır. Yaşlı adam onların gelişinden çok da mutlu olmamış gibidir. Geçmiş ve bugün arasında Meltem'in yaşadıkları her geçen an hayatını karabasana çevirmekteyken gördüğü kabusların gerçeğe dönüşmesi ile hiçbir şeyin sandığımız gibi olmadığı bir gerçeğe kapı açılır.

'Kara Kule'

Stephen King'in kült romanları arasında yerini alan seri Roland Deschain'ın gizemli Kara Kule'yi arayışını işliyor. Western türü bir dünyada, kendi ölmekte olan evrenini kurtarmak için adı geçen kuleden medet uman silahşörün karşısında onu durdurmaya çalışan düşmanlar da olacak.