Antalya Film Festivali'nde 'ulusal film' kategorisi kaldırıldı

Uluslararası Antalya Film Festivali'nde, ulusal film bölümü kaldırıldı. Festivale katılan filmler tek dalda yarışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "ulusal film" kategorisi kaldırıldı. Festival tek dalda, uluslararası film yarışması bölümüyle devam edecek.

Türkiye'nin ilk film festivali olan Uluslararası Antalya Film Festivali'nin bu yıl, 54'üncüsü yapılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 21-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival öncesi Başkan Menderes Türel'in aralarında bulunduğu festival komitesi, basın toplantısı düzenledi.

Festivalin yönetiminde değişiklik olduğunu dile getiren Menderes Türel, daha önce festivalin direktörlüğünü yürüten Elif Dağdeviren'in kendi isteğiyle görevi bıraktığını aktardı. Yeni film komitesini tanıtan Türel, festivalin artistik direktörlüğünü film yapımcısı Mike Downey, danışmanlığını Saraybosna Film Festivali direktörü Mirsad Purivatra'nın, Antalya Film Forum'un direktörlüğünü film yapımcısı Zeynep Atakan'ın üstleneceğini söyledi.

Ulusal ve uluslararası kategorileri birleştirdiklerini kaydeden Türel, "Ulusal bölüm kalktı. Sadece uluslararası alanda yarışma yapılacak. Antalya'yı küresel sinema endüstrisinin merkezlerinden biri haline getirmek istiyoruz. Antalya'nın güneşinin film üretiminde değerlendirilmesini istiyoruz" dedi.

Daha güçlü bir program oluşturacaklarını belirten Türen, "Ulusal başarılı filmler de bu yarışmada yer alacak. Hem yerli hem yabancı filmler katılacak. Antalya'nın dünyaya açılımını daha güçlü sağlamış olacağız. Küresel bağlarımızı güçlendirerek dünya film endüstrisinin önemli oyuncularından biri olmak amacındayız. Antalya bu konuda dünyanın en büyükleri arasında yer almalıdır. Antalya'nın sinema merkezi olması için prestijli olmasını istiyoruz" diye konuştu.

İKİ YENİ BÖLÜM EKLENDİ

Menderes Türel, festivale "Çocuk" ile "Film ve Yemek" olmak üzere iki yeni bölüm eklendiğini açıkladı. Türel, "Çocuk bölümü, yeni bir izleyici kitlesi oluşturma amacıyla yapılacak. Çocukların vizyonlarını geliştirmek, sanat ve sinemayla sıkı bağlar kurmalarını sağlamak için önemli bir fırsat yaratacaktır. Film ve Yemek bölümü yeni eklenecek bölümler arasında. Bu bölümde, gastronomiyle ilgili seçilen dört film izlendikten sonra, dört ünlü şef bu filmlerden ilham alarak hazırladıkları tadım menüsünü katılımcılara sunacak" ifadelerini kullandı.

Altın Portakal geleneklerini yaşatmaya devam edeceklerini aktardı. Kortejin olacağını kaydeden Türel, en iyi filme 50 bin euro ödül verileceğini açıkladı. (ANTALYA/DHA)