Fikret Hakan toprağa verildi

Yaşamını yitiren oyuncu Fikret Hakan için ilk tören İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Hakan, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan, Levent Afet Yolal Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolcuğuna uğurlandı.

Bir süredir kanser tedavisi gören Fikret Hakan dün gece hayatını kaybetti. Asıl adı Bumin Gaffar Çıtanak olan Fikret Hakan için ilk tören İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Törene Hakan'ın kızı Elif Hakan, torunu Doğa Atay, sanatçı dostları Nilüfer Aydın, Salih Güney, Nuri Alço, Can Gürzap, Nur Sürer, yakınları ve sevenleri katıldı. Veda töreni sırasında konferans salonunun neredeyse yarıdan fazlasının boş kaldığı görüldü.

'CANIMI, YARIMI KAYBETTİM'

Anma töreni Fikret Hakan'ın hayatını konu alan videonun perdeye yansıtılmasıyla başladı. Daha sonra Hakan'ın ailesi ve sanatçı dostları kürsüye çıkıp anılarını paylaştı.

İlk olarak konuşmayı yapan Hakan'ın torunu Doğa Atay, "Bu acı günde burada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Benim dedem sadece bir sinema oyuncusu değil; aynı zamanda bir şair, öykü yazarı ve tiyatro oyuncusuydu. Kısaca komple bir sanatçıydı. Böyle değerli bir insanı yitirmek sadece biz ailesi değil aynı zamanda tüm Türkiye için de derin bir kayıp" dedi.

Hakan'ın eşi Tijen Kılıç ve kızı Elif Hakan kürsüde duygusal anlar yaşadı. Elif Hakan gözyaşları içinde "Her kız çocuğu babasına aşıktır, babasına hayrandır. Benim babamın yüzü güzeldi, gülüşü güzeldi, yüreği güzeldi. Huzur içinde uyu bir tanem" diye konuştu.

Kılıç ise "O benim 32 yıllık hayat arkadaşım. Onu kaybettim, canımı kaybettim, yarımı kaybettim. Işıklar içinde uyusun. Onun dediği gibi o da benim hayatımı güzelleştirdi" ifadesini kullandı.

Fikret Hakan kimdir?Fikret Hakan kimdir?

'BU TÖREN İÇİN ONDAN ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM'

Konuşmaların ardından Fikret Hakan'ın tabutu salondakiler tarafından omuzlara alınarak sahneden indirildi. Bu sırada Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki sunucuya, konuşma listesinde kendisinin de adının olduğunu söyleyip kürsüye çağrılmamasına tepki gösterdi.

Sunucunun özür dileyerek söz verdiği Pösteki, "Fikret ömrü boyunca iki yüzlü insanlardan çok şikayetçiydi. Bu tören için ondan çok özür diliyorum. Onu bu insanlara bıraktığım için de kendisinden çok çok özür diliyorum. Beni affetsin. Seni her zaman sevdim, canımın içi bir tanem benim" ağlayarak kürsüden ayrıldı.

Cüneyt Arkın: Fikret Hakan öz ağabeyimdiCüneyt Arkın: Fikret Hakan öz ağabeyimdi

'YEŞİLÇAM EFSANESİ YUKARIDA YAŞIYOR'

Fikret Hakan'ın cenaze töreni Levent Afet Yolal Camii'nde yapıldı. Törene katılan oyuncu Selahattin Taşdöğen, "Türk sineması, edebiyatı çok önemli bir ismini kaybetti. Bir Fikret Hakan mümkün değil gelmeyecek" dedi.

Haldun Dormen ise, "Fikret Bey'in tiyatroculuğundan hiç bahsedilmiyor ama biz birçok oyunda beraber oynadık. Tiyatroya Avni Dilligil ile başladı, sonra Dormen'e geçti. Fikret Hakan tiyatroyu hiç bırakmadı" şeklinde konuştu.

Salih Güney de, "Fikret yalnız oyuncu değil, birçok özellikleri olan bir insan. Yeri doldurulamaz bir insandı. Yukarıda çok daha güzel bir kadro var şu anda. Sadri'si ile Kemal'i ile, Tarık, Ekrem Bora ve yönetmenlerimizle Yeşilçam efsanesi yukarıda yaşıyor" ifadelerini kullandı.

'BİR VEFASIZLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Hakan'ın kızı Elif Hakan ise bugün yapılan törenlerde babasına bir vefasızlık olmadığını belirterek, "Önemli olan onu seven dostları ile onu bir kez daha hatırlamaktı. Şu anda bütün dostları burada. Ben bir vefasızlık olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar belki buraya, camiye gelecekleri için oraya gelememiş olabilirler" dedi.

Fikret Hakan, burada kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'a defnedildi. (İSTANBUL/DHA)