IŞİD'den dizi çalışanlarına tehdit!

Suudi Arabistan'da ekranlara gelen "Kara Kargalar" adlı dizi, IŞİD'ten tehdit aldığını dile getirdi. Dizide, IŞİD'in kontrolü altında yaşayan kadınların ve çocukların yaşadıkları aktarılıyor. Örgütün sosyal medya üzerinden yürüttüğü propagandaya karşı, IŞİD militanlarının toplu cinayetleri ve tecavüzleri hatırlatılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Kara Kargalar" adlı dizide, IŞİD kontrolündeki topraklarda geçen bir hikâye anlatılıyor. 10 milyon dolar bütçeli dizide, "Suudi Arabistan'ın radikal İslam'a karşı mücadeledeki öncü rolünün" altı çiziliyor.

Dizide, IŞİD'in kontrolü altında yaşayan kadınların ve çocukların yaşadıkları aktarılıyor. Örgütün sosyal medya üzerinden yürüttüğü propagandaya karşı, IŞİD militanlarının toplu cinayetleri ve tecavüzleri hatırlatılıyor.

Reuters'a konuşan MBC sözcüsü Mazen Hayek, "Hedef kitlemiz, terör örgütlerine katılma ihtimali bulunan ve bu örgütlerin propagandasından en fazla etkilenebilecek durumdaki kesimler" dedi.

IŞİD'in medyayı kullanımına dikkat çeken Hayek, buna karşı yine medya aracılığıyla yanıt vermek gerektiğini vurguladı.

Dizinin oyunları ve diğer çalışanları, dizi nedeniyle IŞİD sempatizanlarından ölüm tehditleri aldıklarını söylediler.

2003-2006 yıllarında El Kaide saldırılarına maruz kalan Suudi Arabistan'da, IŞİD de son iki yıldır bombalı saldırılar düzenlemişti.