Altın Bamya ödülleri Recep İvedik'e gitti

Cinsiyetçiliğe dikkati çekmek için verilen Altın Bamya sahiplerini buldu. Kazanan, Recep İvedik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15. Filmmor Gezici Kadın Filmleri Festivali kapsamında, cinsiyetçiliğin üretildiği karakterlere ve filmlere verilen 'Altın Bamya' ödüllerinin kazananları belli oldu. Altın Bamya Film Akademisi tarafından verilen ödüllerde bu sene "Film", "Senaryo", "Erkek Karakter", "Kadın Karakter" ve "Üç Buçuk Bamya" dallarında Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik 5 isimli filmine verildi.

Dihaber'de yer alan habere göre, Altın Bamya Akademisi adına yapılan açıklamada, Türkiye’nin 1400 (yazı ile bin dört yüz) sinema salonunda birden gösterime giren Recep İvedik 5 adlı sinema eserinin Altın Bamya Ödülleri’ ne de bütün dallarda adaylığına, dolayısıyla ödülleri de hak ettiğine oy birliğiyle karar verilmiştir. Altın Bamya Akademisi üyeleri vizyona çıktığı ilk yılda da Altın Bamya ve Üç Buçuk Bamya ödüllerini kazanan Recep İvedik serisinin, beşinci filminde gişe rekoru kırması karşısında gözyaşlarını tutamadıklarını kamuoyuna duyurmaktan imtina etmemeye karar vermiştir. Bu rekorun, ülkemizin ultra-entelektüel gelişmesine ve sinemamıza sağlanan sınırsız olanaklara paralel bir başarı olduğuna kanaat getirmiştir.

ÖDÜLLER RECEP İVEDİK İLE VEZİR PARMAĞI'NA 

Ayrıca Mahsun Kırmızıgül’ün Vezir Parmağı filmine ise kadın cinselliğine getirdiği epistemolojik yaklaşım nedeniyle, bir kilo karışık dilberdudağı ve hanımgöbeği verildi.  Altın Bamya Ödülü’nün geçen yıl ki sahibi Mahsun Kırmızıgül’ün “Mucize” filmi olmuştu.