'Çalgı Çengi İkimiz'de en güzel ben oynadım'

Çalgı Çengi İkimiz 6 Ocak'ta izleyicisiyle buluşuyor. Yönetmen Selçuk Aydemir, "Ya batacağız ya çıkacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlk filmi 2011 yılında çıkan Çalgı Çengi’nin devam filmi 6 Ocak'ta vizyona giriyor.  İşler Güçler ile başarılı komedi serüvenlerine start veren sevilen ikili Murat Cemcir ve Ahmet Kural'ın film için kaydettiği "Çıldır Çıldır" şarkısının video klibi de geçtiğimiz hafta sinemaseverlerle buluştu. Filmin kadrosunda İşler Güçler 'in yıldızlarının yanı sıra Rasim Öztekin,  Nur Erkul, Ayşe Kökçü, Ahmet Gülhan, Tuna Orhan, Cahit Gök, Ayhan Taş, Burak Satıbol ve Şinasi Yurtsever gibi geniş bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

'YA BATACAĞIZ YA ÇIKACAĞIZ'

Gala öncesinde Selçuk Aydemir, yola çıkış hikayelerini ve geldikleri süreci anlatırken ‘Herkesin eline sağlık. Çok güzel ve komik bir film oldu. Galiba şu ana kadarkilerin en komiği oldu. Çok pahalı oldu, hatta bir öncekine göre bayağı pahalı oldu. Şöyle bir delilik var. Birinci film 59 bin 736 kişi tarafından izlendi. 30 bin TL’ye çekilmişti. Bu filmin devam filmi normalde olmaz. Film belli bir bütçeyle çıkmalı ki devamı yapılsın. Biz bu sefer biraz tersten gittik ve en pahalı filmimiz de bu oldu. Ya batacağız, ya çıkacağız’ ifadelerini kullandı. Aydemir, filmin devamının çekilip çekilmeyeceği sorusuna ‘Belli aralıklarla bu seriye dönebiliriz’ yanıtını verdi.

Aydemir, filmlerinde aynı ekiple çalışmasını ise ‘Aynı ekiple çalışmak çok büyük avantaj, bir kere oyuncuların performanslarının her seferinde arttığını görmek insanı büyük motive ediyor. Daha iyi performans alacağım durumu insanı hırslandırıyor ve daha iyi senaryo yazdırıyor. Haliyle bu kadar usta ve önemli oyuncularla çalışmak benim için artı. Biraz kendimi garantiye aldığım için başka ekiple çalışmaya çok kıyak bakmıyorum’ sözleriyle açıkladı.

'EN GÜZEL BEN OYNADIM'

Ahmet Kural, yaşanılan kötü günlerden bir nebze sıyrılabilmek adına bu yapıma imza attıklarını belirterek ‘Biz çekerken çok güldük ve eğlendik. Ülkemizin ve insanlarımızın yaşadığı bu kötü günlerde bir nebze olsun onları güldürebilmek, hayatımıza kaldığımız yerden devam edebilmek için, sanatın iyileştirici tarafını tekrar gösterebilmek için, sinema, müzik ve her dalında bu filmi yaptık. Maalesef kötü günler geçiriyoruz ama insanlarımıza yine söylüyorum bir nebze mutluluk ve huzur verebileceksek ne mutlu bize. Gerçekten inandığımız ve güvendiğimiz bir film yaptık. Yine en güzel ben oynadım. Herkes özveriyle çalıştı, bütün abilerime, ustalarıma, arkadaşlarıma teşekkür ederim’ şeklinde konuştu.

Ahmet Kural, Murat Cemcir’in ‘Ahmet’cim rekor bekliyor musun? Aramızda rekor bekleyen var mı arkadaşlar?’ sorusunu ise ‘Hayır’ diye yanıtladı.

'ARA VERİP GÜLMEYE BAŞLADIM'

Filmde Bünyamin adlı bir karaktere can veren duayen oyuncu Rasim Öztekin ‘Ben filmi ilk defa izleyeceğim, fakat çok komik olduğunu söylüyor izleyenler. Zaman zaman ara vermek zorunda kaldım. Yarım saat molalar verdim, hatta bir ara senayoya bakıp gülmeye başladım. Film daha komik oldu. Beraber seyredeceğiz. Her sene çalışmayacağım diyorum, Nisanda önüme bir senaryo atıyor, proje güzelse 'evet' kendimi bulamazsam 'hayır' diyorum. Haziranda aynı senaryoyu bir daha önüme atıyor, kabul ediyorum’ dedi.

CEM YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Kural, ilk filme destek veren Cem Yılmaz’ı da unutmayarak ‘Çalgı Çengi filminde bize destek olan sevgili Cem Yılmaz’a da buradan teşekkür ediyoruz. Çünkü bizim Çalgı Çengi’yi göstermemizi ve piyasada sinemada var olmamızı sağladı’ cümlelerini kullandı.