Gerçekti film oldu: Kaçırmamanız gereken 10 hayat hikayesi

Son dönemde gerçek hayattan esinlenilerek çekilmiş en iyi 10 film... Listede Mel Gibson'un son filmi de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir filmdeki hikayenin gerçek hayattan esinlenilerek yaratılması, filmin etkisini daha da artırıyor. İşte gerçek olayları temel alan en etkileyici son dönem filmleri...

LA DANSEUSE (DANSÇI)

Genç bir kız, yetenekleri ile Amerika'yı etkilemeyi hayal eder. 25 yaşındaki Marie-Louise bir gece sahnedeyken uzun elbisesine takılır ve düşmemek için yaptığı birkaç kıvrak hareketle yeni bir dans keşfeder. İzleyiciler alkışla bu hareketin devamını isterler. Bu geceden sonra Marie-Louise, Loie Fuller’e dönüşmüştür. Hayal ettiği yaşamı New York’ta yaşarken onun hareketleri Paris’teki taklitçiler tarafından kullanılır. Ancak şöhret her şey demek değildir. Gabrielle’le olan karmaşık ilişkisi ve Isadora Duncan’ın hayatına girmesi onun sanatının sarsılmasına ve riske girmesine neden olacaktır.

GENIUS (FIRTINALI HAYATLAR)

Max Perkins'in günlüklerinden beyazperdeye aktarılan film, yazar Thomas Wolfe ile menajeri Maxwell Perkins arasındaki ilişkiyi ele alıyor. Jude Law ve Colin Firth'ün başrollerde yer aldığı film, aktörlerin oyunculuğu, hikayesi ve edebi mizahı için görülmeye değer.

EDDİE THE EAGLE (KARTAL EDDİE)

Film, İngiltere tarihindeki en ünlü kayakla atlamacı Michael Edwards’ın hayatını anlatıyor. Kartal Eddie lakaplı Eddie, kayakla atlamaya başlamadan önce birçok spor dalında şansını dener. 1984 Kış Olimpiyatları'nda İngiliz takımına giremez ve dalını kayakla atlama olarak değiştirir. Film aynı zamanda Edwars’ın sıra dışı ihtimaller ve mücadeleler karşısındaki insani ruhunu ve direncini de gözler önüne seriyor.

SNOWDEN

Film, eski bir CIA çalışanı olan Edward Snowden'in, yapılanma hakkında yaptığı asrın ifşasını konu alıyor. Bu ifşa, Snowden’in kariyerine, kız arkadaşına mal olur ve vatan haini damgası yer. Binlerce CIA dosyasını yayan ve basınla paylaşan Snowden'in yaşamının bu sansasyonel evresine değinen film, Kieran Fitzgerald tarafından senaryolaştırıldı. Dünyayı ne çeşit kuralların yönettiğini sorgulamaya iten etkileyici bir film.

COLONIA

1973 yılında Pinochet rejiminin halka baskı uyguladığı dönemi yansıtan film, bu sıkıntılı ortamda ayakta kalmaya çalışan ve Pinochet'in baskısından köşe bucak kaçan bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Alman gazeteci Daniel, Şili’de polis tarafından kaçırılır. Günlerce işkence gördükten sonra, Colonia Dignidad adlı kampa kapatılır. Kız arkadaşı Lena ise sevgilisini kurtarmak için o korkunç yere yalnız gider. Seyirciyi zorlayıcı ve bir o kadar da etkileyivi bir film.

HACKSAW RIDGE (SAVAŞ VADİSİ)

Mel Gibson'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde, İkinci Dünya Savaşı sırasında Amerikan Ordusu’ndan Medic Desmond T. Doss, Okinawa Savaşı’nda görev yaparken insanları öldürmeyi reddeder ve Amerikan tarihinin ilk Onur Madalyası’na layık görülen vicdani retçisi olur. Film, bu tek bir kurşun sıkmadan 75'e yakın kişiyi kurtaran kahramanın hikayesini ele alıyor.

THE DANISH GIRL (DANİMARKALI KIZ)

David Ebershoff’un aynı isimli kitabından uyarlanan film, Lili Elbe ve Gerda Wegener’in gerçek yaşamlarından esinlenen çarpıcı bir aşk hikayesini konu ediniyor. Lili’nin cinsiyet değiştirme yolculuğunu ve Gerda ile olan evliliklerinin sıradışı öyküsünü anlatan filmde Eddie Redmayne’in oyunculuğu oldukça etkileyici.

LEGEND

1960’lar İngiltere’sinin azılı suç çetesi lideri olan ikiz kardeşler Ronald ve Reginald Kray’in hayatını anlatan filmde, gangaster kardeşlerin yükselişi Reggie'nin karısı Frances'in ortaya çıkmasıyla tehlikeye girer. Frances, kocasını işi bırakması için ikna etmeye çalışınca kardeşlerin ortaklıkları yıkılmanın eşiğine gelir. İkiz kardeşleri canlandıran Tom Hardy’nin oyunculuğu için bile filmi izlemeye değer.

 

L’ODYSSEE

Film, büyüleyici sualtı dünyasını insanlara gösteren kahraman Jacques-Yves Cousteau'nun hikayesini anlatan çağdaş Fransız sinemasının en büyük macera projesi olma özelliği taşıyor. Cousteau'nun keşiflerini, gemisini ve bu efsanevi kişinin hayatının birçok gizemini anlatan film, imkansızı gerçekleştiren bir adamın etkileyici hikayesini gözlere önüne seriyor.

THE BIG SHORT (BÜYÜK AÇIK)

Film, 2008 krizini Wall Street finansörlerinden çok önce birbirinden bağımsız olarak öngören ve kriz üzerinde para kazanmaya başlamış birkaç vizyonerin hikayesini anlatıyor. Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling ve Brad Pitt’in başrollerde yer aldığı filmde, sektör dışından dört kişinin cesur yatırımları, onları her şeyi ve herkesi sorgulamalarının gerektiği modern bankacılığın karanlık, hassas noktasına götürür.

 kaynak