Bilal-i Habeşi'ye 'Ertuğrul' sesi

Engin Altan Düzyatan Özgürlüğün Sesi Bilal'in sesi oluyor. Animasyon filmi önümüzdeki ay Türkiye’de izleyiciyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hz. Muhammed’in ilk müezzini Bilal-i Habeşi’nin hayatını anlatan ‘Özgürlüğün Sesi Bilal’ adlı animasyon filmi önümüzdeki ay Türkiye’de izleyiciyle buluşacak.

Milliyet'in haberine göre, dünyanın en büyük yapım şirketlerinden Barajoun’un 30 milyon dolar bütçeyle Walt Disney ile Pixar’dan toparlayarak oluşturduğu 250 kişilik animasyon ekibi ile hazırladığı filmde Bilal’i, ‘Diriliş Ertuğrul’un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan seslendirecek.

İngilizce dublajda Ian Mcshane, Adewale Akinnuoye ve Andre Robinson gibi Hollywood’un önemli isimlerinin yer aldığı filmin Türkçe dublajı için birçok isimle görüşüldü. Bu görüşmelerin ardından yapım şirketi, filmin başkahramanı olan Bilal için Engin Altan Düzyatan’la el sıkıştı.

Hollywood senaryo ekibinin iki yıl süren çalışmalarının sonucunda kaleme aldığı proje, İslam âleminde ezanı ilk okuyan Müslüman olarak bilinen Bilal-i Habeş’in çocukluğu ile başlayan özgürlük mücadelesinin anlatıldığı bir animasyon filmi.

Daha önce ‘Batman’, ‘Shrek’ ve ‘Harry Potter’ gibi başarılı animasyon filmlerine imza atmış bir ekibin bir araya gelerek hayat verdiği ‘Bilal’, üstlendiği misyon dışında senaryosu, efektleri ve müziğiyle de izleyenlerin dikkatini çekecek. Ocak ayında 500 sinemada gösterilecek 110 dakikalık filmde, 12 ana 80 yan karakter yer alıyor.